Kristine Vikse har utviklet Memini til å bli ett av landets mest kjente barneklesmerker

Kristine Vikse selger Memini

Designer og gründer bak barneklesmerket MeMini legger merkevaren ut for salg etter 15 år med drift. I januar 2021 tiltrer Kristine Vikse som designutvikler hos Garnius AS.

Publisert

Barneklesmerket MeMini ble lansert våren 2006 og er regnet som en av Norges pionerer innen norsk barneklesdesign. Nå velger Kristine Vikse å avslutte eventyret etter 15 års drift under selskapet Vikonsept AS. Som utdannet klesdesigner har Vikse siden 1997 vært ansatt innen ulike deler av den norske tekstil- og motebransjen.

Tanken om å starte et eget barneklesmerke ble til da hun så et behov i markedet for noe annet enn det man fikk i de store kjedebutikkene. MeMini ble lansert våren 2006 og ble en salgssuksess fra dag én. I 2020 har forhandlerlisten vært på rundt 60 norske forhandlere og en håndfull i andre land. I løpet av de femten driftsårene mener Vikse å kunne si at det har blitt sendt ut over 1 millon MeMini-produkter fra lager i Haugesund.

-Det har vært et herlig og lærerikt eventyr! Uten støtteapparatet med familie, gode venner og dyktige kollegaer hadde MeMini aldri vært den suksesshistorien den nå er, sier Vikse.

Hun påpeker at hun har opplevd at det har vært en klar fordel å være gründer på Haugalandet, der hun mener det er tydelig at næringslivet ønsker du skal lykkes.

Kristine Vikse

Om valget av å avslutte sier hun:

- Å drive innen detaljhandel handler ofte om en heseblesende jakt på stadig høyere salgstall og imponerende vekstkurver. Det har den siste tiden vært i konflikt med min filosofi om fokus på kvalitet, bærekraft og rendyrking av produktet og merkevaren.

Etter prinsippet om å være «lykkelig som liten» ble det i 2017 tatt noen strategiske valg for videreutvikling av merkevaren. Kolleksjonene ble mer konsentrerte og fokus ble lagt på bærekraftige produksjoner og digitalisering. Dette betydde også en endring og nedskalering av driften i selskapet. Digitalisering var en stor del av omstruktureringen for å kunne fristille kapasitet og midler til en endret driftsmodell.

- 2020 skulle bli det året hvor vi fikk høstet godene av denne endringen, men pandemien som slo inn over verden gjorde driften mer sårbar, sier Vikse.

De siste årene har ønsket om å være kreativ og skapende måttet vike for de mange rollene og det administrative arbeidet med driften av et selskap. Fra nyttår 2021 begynner Vikse i ny stilling som Designutvikler i garngiganten Garnius AS.

- Jeg gleder meg til å bli en del av den dyktige gjengen i Garnius, og siden design av strikk alltid har ligget mitt hjerte nærmest, blir dette veldig givende og spennende, sier Vikse, som nå er klar til å gripe fatt på nye eventyr.

Det betyr at Vikse tar farvel med MeMini og drift av selskapet Vikonsept as. Driften av selskapet fortsetter inntil en planlagt styrt avvikling i løpet av 2021. Målet er at MeMini skal få leve videre under nye eiere og drivere, og Vikse er i dialog med potensielle kjøpere både i utlandet og i Norge om et eventuelt kjøp av merkevaren.

Fram mot jul tømmes varelager i form av lagerbutikk i selskapets lokaler i Fjellvegen 1a. Vikse påpeker at driften av selskapet fortsetter inntil den planlagte styrte avviklingen i løpet av 2021.

Powered by Labrador CMS