kristinevikseofw_tirsd 044

Ny stil fra Vikse

Da Kristine Vikse i går viste sin nyeste kolleksjon, hadde de romantiske elementene viket for en mer geometrisk stil.

Publisert

Se flere bilder nederst i saken.

Kolleksjonen, som har fått navnet Goodiebag, er Kristine Vikses sjette signaturkolleksjon, og kan godt betegnes som strammere enn designerens tidligere kolleksjoner.

Blondene er borte, silhuettene er strammere og mer grafiske. I fargepaletten er det pastellene som dominerer, med innslag av gull, sølv, paljetter og stener, som skaper en kontrast i kolleksjonen.

Strikkeplagg danner fortsatt grunnlaget for kolleksjonen, men på en ny måte. Mens strikkemønstrene tidligere har vært hentet fra norske tradisjoner, er de denne gangen grafiske og stramme i stilen, inspirert av 20-tallets Art Deco-ornamentikk og Aztec-mønster.

Strikken kombineres med fargerike blazere, smale bukser og ytterplagg, og en del av kolleksjonen er plagg i stenvasket silke med geometriske detaljer og applikasjoner.

Plaggene er i en miks av bomull, viscose og elastan som faller tungt og draperer seg i halterneck-topper, oversizede gensere, petit cardigans og partykjoler.

Les også:Designer Kristine Vikse var kveldens gladeste på åpningsshowet til Oslo Fashion Week da hun ble kåret til å representere Norge på Who´s Next - Pret à Porter i Paris i januar.

Her er noen smakebiter fra Vikses Goodiebag:

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS