Martin Kjellman
Martin Kjellman

Harris Tweed hos Kjellman

- Endelig, dette har jeg vært på jakt etter lenge!

Publisert

Det sier Martin Kjellman i Kjellman Tekstil, som nå blir agent for Harris tweed. Og flere av kundene hans har tydeligvis også ventet, for han har allerede fått en bestilling og booket flere avtaler allerede før han fikk vareprøvene i hus.

- Harris tweed er nærmest synonymt med kvalitet. Min samarbeidspartner Tailor AB, som også er min leverandør av smokinger og selskapsantrekk, er godkjent som produsent og forhandler. De har lager i Borås, så suppleringer vil gå raskt og smertefritt, sier Kjellman.

Han er glad for å kunne tilby kvalitetsprodukter til konkurransedyktige priser. - En utsalgspris mellom 4500 og 5000 kroner for tweedjakker i denne kvaliteten er absolutt konkurransedyktig sammenlignet med andre typer blazere og jakker. I første omgang er det snakk om en begrenset kolleksjon, med jakker og vester i fem ulike farger, sier han.

Kjellman er forhandler av Camel Active, Wigens, Amanda Christensen og Philipsons, og mener Harris Tweed vil passe godt inn i merkeporteføljen i showrommet på Fornebu.

Historisk og unik

Det er 150 år siden innbyggerne på den steinete, ufruktbare øya Harris utenfor Skottland utviklet tekstilet som skulle bli verdenskjent og synonymt med kvalitet – Harris Tweed. Opprinnelig ble ullen vasket i mykt torvvann og deretter farget med fargestoffer fra lokale planter og mose skrapet fra steinene. I 1909 ble «Harris Tweed Authority» dannet. De utviklet det nå berømte «Orb»-varemerket, som vises på alle produkter for å bevise at de er laget av ekte Harris Tweed.

Merket til Orb, presset på hver tekstillengde og trykket på den tradisjonelle etiketten festet til ferdige plagg, garanterer «høyeste kvalitet tweed, farget, spunnet og håndvevet av øyboere i Ytre Hebrider i Skottland», som det heter i en egen lov fra 1993.

Powered by Labrador CMS