ciffgtrend4bredde
ciffgtrend4bredde

CIFF trend: Cyberspace og gamle dager

Fargerikt, gjennomsiktig, smalt og preppy.  Cyberspace og internettalderen i heftige kombinasjoner med gamle dager. Dette var hovedinntrykket av CIFF trendshow under åpningen av moteuka i København.

Publisert

Med klær fra et utvalg av utstillerne fik vi en smakebit av hva som vil være hovedretningene og hva som vil ligge i hyllene neste vår og sommer. Fordelt på fire temaer: Digitals, Shape Shifters, Glitterati og Settlers.

Digitals

Tegneserieaktig «Plastic World» og nostalgi slår an tonen når internettgenerasjonens lekne barn skal kle seg opp. Her er et spill mellom cyberspace og «gamledager». Nye, tekniske materialer og farger fra internettalderen med silhuetter fra 1990-årene. Farger som fluoriserende rosa, limegrønn og oransje kombineres med eggeskallgrått og blåtoner fra fortiden.

Stikkord damer:Neon, striper, prikker, skjorter, lange jakker, hot pants, denim, strikk i mange farger, metallic, sportstøy, jersey, latex, tegneserieprint.

Menn:Metallic, sportstøy, korte jakker, oransje, gul, denim, plastic, knickers, solbriller.

Shape Shifters

Volum og arkitektoniske silhuetter og snitt er typisk for temaet shape shifters. Grått og hvitt i kombinasjon med blåtoner dominerer fargeskalaen.

Stikkord for damer:Volum, bare skuldre, vide busker, oversize strikk, hettejakker, semsket skinn, korte dresser, myke rosatoner.

Menn:Hvite bomberjakker, oversize strikk, frakker med hetter, sportstøy.

Glitterati

Livet er en uendelig fest for Glitterati. Her er det høyt støynivå hvor alt er lov. Sterke farger, fantasifulle, geometriske trykk og fritt fram for alle mulige og umulige kombinasjoner. Farger: Grønn, turkis, rød, gul og lilla.

Stikkord for damer:Kamuflasje, dyreprint, geometriske print, silkebukser, oversize strikk, hotpants.

Menn:Eksentrisk, matchende print, lys, sommerlig strikk, chinos, blomsterprint, striper.

Settlers

Back to basic til amerikanske pionerer med litt amishaktige skikkelser kledd i sine beste søndagsklær. Her er det mørke farger: svart, brunt og mørk blå i kombinasjon med lys beige og grått.

Stikkord for damer:Peter Pan-farger, blomster, broderier, lyst lær, blonder, strikk, lange cardigans, lag på lag, hvitt, huset på prærien, bomullsshorts.

Menn:Navy, hvitt, matching, lyse, smale striper, dress med shorts, lange frakker, lær, jersey, dresser med tre knapper.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS