gert.web
gert.web

Gerts satser i Norge og Europa

Nytt hovedkontor, butikk og lager på Billingstadsletta. Egne selgere i Norge. Importører i stedet for agenter i Europa. Gerts satser og har planer om å vokse både i Norge og Europa de neste årene.

Publisert

Gert, Sebastian og Kathrine i det nye showrommet på Billingstadsletta.

Gerts har spesialisert seg på produksjon av strikk i kashmir. Eier og daglig leder Gert Pettersen har funnet en produsent i Indre Mongolia som han har samarbeidet med i 11 år, og som leverer førsteklasses produkter. I tillegg til kashmirkolleksjonen importerer Gerts merket 0039 Italy, en kolleksjon som omfatter bluser og bukser for damer.

Nå satser han på vekst. Ombyggingen av nytt hovedkontor, lager og butikk på Billingstadsletta er i ferd med å bli sluttført. Et meget romslig lokale med særpreg og sjel som ble kjøpt i fjor sommer, og som pusses opp og restaureres etter alle kunstens regler og som blir utgangspunktet for videre vekst.

- Vi har tidligere hatt kontor og lager sammen med vår butikk i Bygdøy Alle. Når vi nå har satset på de nye lokalene på Billingstadsletta, samler vi administrasjon, salg og lager her, og i tillegg får vi en ny butikk i samme bygget, forteller Gert Pettersen.

Importører og egne selgere

I tillegg til Norge selger Gerts sine produkter i Frankrike, Tyskland, Spania og Italia.

- Tidligere har vi hatt salgsagenter, men fra nå av tar vi hånd om alt salg selv, med egne ansatte, sier han. Våren 2012 ble alle agentene i Europa sagt opp fordi Gerts kun ønsket å ha kontakt med importører. Det er en tøff beslutning å ta, og vi starter på mange måter på nytt. Men jeg føler det er en tryggere og mer langsiktig satsing hvor vi får profilert produktene på en bedre måte, vi reduserer administrasjon og oppfølging av agenter, samtidig som vi tar mindre risiko, sier han.

Stort lager

Bygget er på totalt 3000 kvadratmeter, med stor lagerplass. - Vi må ha et forholdsvis stort suppleringslager for å kunne gi kundene den servicen de ønsker. Alle innkjøpere ønsker minst mulig forhåndsordre og best mulige vilkår for løpende supplering for å unngå å binde kapital. For oss som leverandør betyr det at vi overtar mer av risikoen, men samtidig er et omfattende lager med gode og raske leverings- og suppleringsmuligheter en forutsetning for å være konkurransedyktig.

Familiebedrift

Gerts er en typisk familiebedrift. Gert og kona Kathrine har jobbet sammen i mange år og designer hele kashmir-kolleksjonen. Nå har også sønnen Sebastian kommet inn i firmaet etter å ha jobbet en periode hos Follestad for å lære, skaffe seg erfaring og «få kjørt seg litt», som faren spøkefullt sier.

To yngre sønner som fortsatt går på skolen, jobber i firmaet på fritiden og i ferier.

Engrossalg og butikker

Gerts har blant annet butikk i Paleet i Oslo.

Pettersen jobbet som selger før han etablerte Gerts i 1989, den gang med en butikk i Paleet i Oslo. Siden utviklet han virksomheten og hadde fem Gerts-butikker og en Boss-butikk i Karl Johans gate. Han solgte halve selskapet til et utviklingsselskap for å vokse videre. Da dette ikke lyktes, kjøpte han selskapet tilbake, avviklet alle butikkene unntatt de i Bygdøy Allé og Paleet spesialiserte seg på kashmir. Engrossalget vokste både i Norge og i Europa, og det er etablert butikker på franchisebasis i Storo Storsenter, Asker, Glasmagasinet og Strømmen Storsenter.

Selskapet har hatt en god utvikling de siste årene, med en omsetningsøkning fra rundt 14 millioner i 2010 til vel 26 millioner i 2012. Driftsresultatene har ligget på mellom ti og 15 prosent.

Powered by Labrador CMS