Nordisk Råd støtter Ny Nordisk Mote

Nordisk Råd har vedtatt å støtte prosjektet Ny Nordisk Mote. Prosjektet er utarbeidet av Nordic Fashion Association i samarbeid med Nordisk Råd og skal støtte, utvikle og samle den nordiske motebransjen for å skape felles eksportinitiativer og grønn vekst.

Publisert

Ideen bak Ny Nordisk Mote bygger på de nordiske kjerneverdiene for vår designtradisjon og et nytt, skjerpet fokus på bæredyktighet og samfunnsansvar. Tanken er å skape en sterk merkeplattform med særlig vekt på bæredyktighet. Dette kan skape fordeler for Norden i den globale konkurransen, skape økt eksport og opprettholde nordiske arbeidsplasser. Dette skal skje gjennom en felles nordisk kunnskapsdeling, både online og gjennom etterutdanningstilbud til medarbeidere og ledere i motevirksomheter, og til innkjøpere og kommunikasjons- og salgsmedarbeidere. Det skal også settes i gang en felles nordisk innsats for gjenbruk og gjenvinning av klær og øke bruken av nordiske råmaterialer til bruk i tekstilindustrien. Ny Nordisk Mote skal sette i gang felles eksporttiltak for å øke den nordiske markedsandelen i internasjonale markeder, blant annet ved å styrke de nordiske moteukene.

Det er ikke hver dag mote står på dagsorden i Nordisk Råd og saken om Ny Nordisk Mote fikk en fin opptakt. I forbindelse med behandlingen av søknaden holdt Nordic Fashion Association og Danish Fashion Institute et moteshow for rådet i det finske parlamentets festsal. Her deltok blant andre Nina Skarra.

- Beslutningen om at Nordisk Råd vil støtte Ny Nordisk Mote er en meget god nyhet som vil ha stor betydning for norsk klesdesign og mote i fremtiden, sier Pål Vasbotten i Oslo Fashion Week.

- For fire år siden initierte Oslo Fashion Week NFA (Nordic Fashion Association) sammen med Danish Fashion Institute, Svensk Moderåd, Helsinki Design Week og Icelandic Fashion Council. Vårt hovedprosjekt var da Fashion Summit og NICE (Nordic Initiative Clean and Ethical). NFA har nå utarbeidet prosjektet Ny Nordisk Mote.

- Vi er stolte over hva vi har oppnådd i vårt arbeid med å sette fokus på norsk klesdesign og norsk mote siden 2003. Vi ønsker å takke våre sponsorer, deltakende designere og frivillige frem til i dag, og håper nå en økning i støtteordninger til norske designere og klesmerker for salg av bærekraftige produkter, sier Vasbotten.

Powered by Labrador CMS