Viser norsk identitet på Eidsvoll

Hva skjer når ti norske motedesignere ser nærmere på den norske kulturhistorien og bruker den fritt som inspirasjon? Søndag den 11. mai skal en gruppe på ti norske designere innen mote, tekstil og smykker samlet vise sin tolkning av norsk identitet under feiringene av Grunnlovens 200 årsjubileum på Eidsvoll.

Publisert

Connie Riiser Berge er en av de utvalgte designerne som deltar i prosjektet som vises i forbindelse med Grunnlovsmarkeringen på Eidsvoll.

I anledning Grunnlovsjubileet har Norwegian Fashion Institute samlet ti utvalgte designere til å se nærmere på den norske historien fra vikingtid og frem til i dag.

Prosjektet tematiserer norsk identitet og hvordan mote og design bidrar til å integrere kultur og håndverkstradisjoner i alle samfunnslag.

Målet er å finne ut hvordan norske designere tolker vår kulturhistorie i dag og å skape en fremtidsrettet kolleksjon inspirert av vår egen rike historie.

Prosjektleder er Peter Løchstøer.

De designerne som deltar er:

Camilla Reinfjell, Christina Ledang, Connie Riiser Berge, Elisabeth Stray Pedersen, Ellen Reitan, Karl Oskar Breivik, Siri Sveen Haaland, Stina Fredriksson, Thea Glimsdal Temte og Tine Haaland

Jury:

Karianne Pedersen (Norsk Folkemuseum)

Benedicte Sunde (Norsk Design og Arkitektursenter)

Harald Lunde Helgesen (HAiK)

Prosessledelse:

HAiK ved

Ida Falck Øien

Harald Lunde Helgesen

Siv Støldal

Foto:

Kristine Jakobsen

Guri Dahl

Film:

Bård Ek

Erlend Sæverud

Koreografi:

Ingeleiv Berstad

Powered by Labrador CMS