Lillelam satser på eksport

Eksklusiv og raffinert design inspirert av klassisk nostalgi. Lillelam satser på eksportmarkedet og lanserer en delikat sømløs kolleksjon av ypperste kvalitet og mykhetsgrad for de aller minste.

Publisert

- Med Lillelam Premium vil vi kunne tilby produkter som har det lille ekstra. Med syd-europeiske strikketeknikker som inspirasjon laget vi en linje som har et noe mer eksklusivt uttrykk. Vi håper selvsagt at det norske folk vil like den nye kolleksjonen som består av nydelige, delikate plagg til de aller minste. Gjennom hele design- og utviklingsprosessen har vi hatt fokus på eksport, og vi har derfor tenkt litt nytt rundt Lillelam’s ikonprodukter for å nå andre markeder, sier designer Guri Pedersen. I fjor lanserte Lillelam sine produkter på Island og i Kina. I år står videre ekspansjon til Europa for tur.

Lillelam sitt tradisjonelle design er basert på barnets praktiske behov i hverdagen, i barseltid eller barnehage, tilpasset våre norske værforhold og bekledningsvaner. Norge har benyttet ull siden tidenes morgen, men merinoullen er nokså ny her.

- Da vi startet i 2004 var merinoull ikke-eksisterende i markedet for barneklær. I utlandet har ren merinoull lange tradisjoner og ansees som en av de mest eksklusive råvarene for stoffer. Merinoull er rangert blant de dyreste råvarene og dermed posisjoneres plagg av merinoull i high-end segmentet. Vi tenker at en kolleksjon med et opphøyet design med fine detaljer og sømløse løsninger i et materiale som har høy anseelse, vil kunne bli ettertraktet i enkelte utenlandsmarkeder, sier Lillelam-gründer Pernille Siem.

Premium-kolleksjonen er strikket med tynnere tråd og noe tettere strikk, men som ikke er for tykt. Det gir en mer delikat overflate, og tillater små detaljer å komme lettere til syne.

Alt er strikket sømløst, det vil si at hvert plagg er strikket på maskiner som strikker plagget helt ferdig med det samme, uten å bruke mer materialer enn nødvendig. Det er en mer miljøvennlig prosess.

- Den sømløse kolleksjonen gir barnet den beste komfort uten innvendige brettekanter og sømmer. Vi ønsket å lage noe som kun er for de minste (0-3 år), og valgte derfor sarte pastelltoner og perlemorsknapper for å understreke det klassiske designet. Det er viktig for oss at denne kolleksjonen også skal ha Lillelam-preg.

Lillelams verdier er tuftet på bærekraft og etikk i hele verdikjeden. Vi følger tett med på forskning og utvikling for å implementere bærekraftige prosesser kontinuerlig. Vi ønsker å vise at det fint går an å skape verdier med en mer bærekraftig produksjon i tekstilverden.

Vi er utrolig stolte over det ferdige resultatet og håper det blir en suksess i markedet. Premium kolleksjonen lanseres i mars og skal selges via utvalgte barneklesforretninger og Lillelams nettbutikk, heter det i pressemeldingen.

Om Lillelam

Lillelam skaper varme barneklær med kjærlighet og omtanke på en bærekraftig og etisk forsvarlig måte. Lillelam er en norsk merkevare som bygger på renhet og ærlighet gjennomgående i produksjon og organisasjon. Som forvalter av en av naturens mest edle og verdifulle ressurser, anser Lillelam det som en forpliktelse å sikre verdiene optimalt og hensynsfullt fra råmateriale til ferdig plagg. Lillelam støtter FNs bærekraftsmål, som er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringer innen 2030.

Powered by Labrador CMS