citycon.web

Citycon kjøper Sektor Gruppen

Citycon kjøper Sektor Gruppen, Norges nest største eier og drifter av kjøpesentre. Citycon forsterker med det sin posisjon som det største børsnoterte selskapet med fokus drift av kjøpesentre i Norden og den tredje største operatøren i Europa.

Publisert

Oppkjøpet på 1,47 milliarder euro gir Citycon eksponering over hele Norden.

Transaksjonens gjør at Citycon når eier 55 kjøpesentrene i Norden og Estland. Det totale antallet besøkende øker fra 150 millioner til over 200 millioner, og antall kvadratmeter tilgjengelig for utleie øker fra 1 million til 1,4 millioner.

- Vi gleder oss over dette oppkjøpet som gjør at vi nå finnes i hele Norden. Transaksjonen er et viktig steg mot vårt mål om å være det mest kjente merkenavnet blant nordiske og baltiske kjøpesentre. Strategisk passer Sektor perfekt for oss. Sektor er en organisasjon av høy kvalitet med en imponerende merittliste, verdifulle eiendeler og en erfaren ledelse, sier Marcel Kokkeel, administrerende direktør i Citycon.

- Vi er storfornøyd med å få en eier som har mye erfaring med eiendomsforvaltning innen detaljhandel, samt en langsiktig visjon og investeringshorisont. Å integrere Citycons brede erfaring, finansielle styrke og sterke ledelse med vår, vil gi optimale vilkår for videre vekst og utvikling. Samtidig vil det også skape stordriftsfordeler og synergier, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Sektor Gruppen.

Sektors portefølje består av 34 kjøpesentre totalt. Nær 95 prosent ligger i de tre viktigste økonomiske sentrene i Norge – Oslo, Bergen og Stavanger-områdene. Årlig besøker mer enn 60 millioner mennesker Sektors kjøpesentre. Sektors største leietakere er Norges største dagligvarekonsern NorgesGruppen og tekstilkonsernet Varner Gruppen.

Powered by Labrador CMS