mehlum1
mehlum1

Fra butikk til butikkdata

Etter å ha vært i tekstilbransjen i 117 år som familiebedrift, ble firmaet Johs. Mehlum på Jevnaker lagt ned i august 2013. Som bruker av butikkdata fra ICG Software siden 2008, gikk veien til å bli forhandler av produktene.

Publisert

Fra venstre Albert Abilla, Division Sales Manager hos ICG, og Johs. Mehlum, daglig leder i Mehlum Butikkdata AS.

Johs. Mehlum hadde sitt første møte med ICG Software i 2014, og ble tatt godt i mot. - Besøket hovedkvarteret i Lleida utenfor Barcelona bestod i presentasjon av produktene og opplæring i installasjon og bruk. Programmene er oversatt til norsk tidligere, men jeg valgte å starte opp fra bunnen av med ny oversettelse. Til den jobben mottok jeg et regneark på 36.000 linjer. Oversettelse har derfor vært en meget viktig del i oppstarten, ved siden av testing av utstyr og programvare. Første installasjon var i begynnelsen av desember 2014, og ble gjort i tekstilbransjen hos Fru Hagen AS på Hønefoss.

 Det nybygde hovedkontoret til ICG Software i Lleida, Spania.

ICG Software er et spansk selskap som leverer kasse- og dataløsninger til nesten 70 land over hele verden. Selskapet har 30-års jubileum i år, og finnes på 14 språk inkludert norsk. ICG Software har løsninger for de fleste bransjer innen detaljhandel og servicenæringen, alt innen restaurant/servering, samt hoteller, distribusjon og forretningsledelse. I tillegg har også ICG Software løsninger for nettbutikk, mobile løsninger og skytjenester. Nye produkter utvikles stadig.

Selskapet finansierer sin drift utelukkende med egenkapital. Det nye hovedkontoret på 3.150 kvm ble bygget uten å låne penger og stod ferdig i juni 2011. I ettertid er det bygget et nytt bygg ved siden av hvor man produserer og utvikler løsninger for kontanthåndtering.

Powered by Labrador CMS