En sko til alle anledninger

ACBC er en helt ny type sko hvor man kan bytte overdel og såler for å tilpasse fottøyet til alle anledninger.

Publisert

Dette er en sko som kan skifte utseende fra casual til pyntet på et øyeblikk, som tar liten plass i vesken og som passer til alle anledninger. ACBC ( står for Advanced Commuter Basic Concept) er noe helt nytt. Varemerkets visjon er å gjøre det enklere og bedre for alle som pendler og reiser, og samtidig redusere klimapåvirkningen.

ACBCs patenterte modulteknologi gjør det mulig å skreddersy, skifte og gjenvinne skoens bestanddeler og dermed oppnå optimal bruk. Skoene består av to utskiftbare deler med glidelås - en øvre del (skins) og en nedre del (såler). Gjennom enkel utskifting av skins kan skoene tilpasses alle situasjoner. Per i dag er det mulig å kombinere tre sålevarianter med et bredt utvalg av skins – totalt 150 forskjellige kombinasjoner. Og det krever lite plass å oppbevare mange par sko.

- Skins tar mindre plass enn en T-skjorte og kan flatpakkes, slik at de får plass i alle vesker. ACBC egner seg derfor perfekt som reisesko, forteller administrerende direktør Anna Rahm i Moxter AB, som har Norden-agenturet på det nye varemerket. - Du kan gå til jobben i klassiske lærsko, skifte til running skins hvis du ønsker en rask spasertur om ettermiddagen og deretter stikke foten i et par tennissko for en uformell kveld på byen, sier hun.

Mindre miljøpåvirkning

ACBCs filosofi er å utvikle produkter med forbedret ytelse både med hensyn til funksjon og holdbarhet, å gjøre hverdagen enklere og lære opp brukeren til gjenbruk for å spare ressurser. Forskning viser at prosessen som benyttes for å produsere en skosåle, er det som påvirker klimaet mest i løpet av en skos levetid. ACBC reduserer antall såler til tre grunnmodeller som kan kombineres med ulike typer skins og gi deg alle skoene du trenger. Når sålene er utslitt, kan du bruke de samme skins om igjen med nye såler. Dette systemet gjør det mulig å redusere klimapåvirkningen. I tillegg tar et par ACBC-sko langt mindre plass ved levering enn vanlige sko, noe som er positivt for den totale miljøpåvirkningen, heter det i en pressemelding fra produsenten.

ACBC lanseres på det nordiske markedet våren/sommeren 2017.

Powered by Labrador CMS