Kutter nano-tex

Den ledende tyske produsenten av sportsutstyr, Jack Wolfskin (www.jack-wolfskin.com) har valgt å stoppe bruken av nano-tex tekstilforbedringer.

Publisert

Selskapet sier at beslutningen er et resultat av den pågående offentlige debatt om langtidseffektene av slike produkter, et resultat av en studie utført av den tyske nasjonale miljøorganisasjon.

Effektene er fortsatt ikke ordentlig klarlagt. Wolfskins beslutning om å ekskludere Nano-Tex fra produktene i vinterkolleksjonen for 2010 var helt frivillig, men vil være et slag for de over 80 produsentene av metervare som nå har lisens for å produsere forsterket metervare med Nano-Tex teknologi.

Nanosølvprosjekt

Det brukes mer en 1.000 kg nanosølv hvert år i miljøsensitive områder, men man vet fortsatt lite om effektene på miljøet.

Forskere ved Hohenstein Institute (www.hohenstein.de) arbeider sammen med 16 partnere fra forskningsinstitutter, industribedrifter og myndigheter fra flere land med et forskningsprosjekt for å undersøke hvordan sølv oppfører seg, hvor det befinner seg og effekten det har på miljøet.

Resultatene vil være nyttige for verdens tekstilindustri når det gjelder å øke sin konkurransekraft, og vil også være nyttig for det kjøpende publikum.

Prosjektet er ledet fra University of Bremen, men det er Hohenstein Institute som har fått ansvaret for den praktiske gjennomføringen hvor hovedoppgaven er å finne ut hvilken påvirkning tekstilprodukter som er tilført nanosølv og som brukes daglig, vil ha på miljøet.

Powered by Labrador CMS