CalaJade_bredde
CalaJade_bredde

Kunstnerisk flørt

I februar mottok Cala & Jade Nåløyet av magasinet Henne for beste norske tilbehørsmerke. Nå er de klare med en ny kolleksjon, inspirert av fortidens kunstnere og nåtidens heteste blogger.

Publisert

Foto: Ingrid Pop

Den amerikansk-russiske kunstneren Mark Rothko har gitt designerne bak Cala & Jade inspirasjonen til høstens kolleksjon. Han var en del av det abstrakt ekspresjonistiske kunstnerkollektivet New York School på 1940- og 50-tallet, med blant andre Barnett Newman, Jackson Pollock og Willem de Koonin.

Rene linjer

Rothko er kjent for sine symbolske rektangulære fargeflater som overlapper hverandre. De rene og geometriske linjene fra Rothko kommer til syne i både fargevalg og kombinasjoner. I tillegg er veskenes metalldeler hentet sin inspirasjon fra Art Deco bygningen Chrysler i New York.

– Vi henter generelt mye av vår inspirasjon til form, linjer og detaljer fra geometrisk arkitektur, kunst og stilarter som Art deco og de stilj. Folk på gaten med egenart, musikk, filmer er også viktige inntrykk til stemning og farger. Vi jobber mye ut ifra materialer og blir i stor grad også inspirert av det. Vi ønsker at veskene og tilbehøret i kolleksjonene våre implementerer funksjonalitet, at det ikke bare skal se bra ut, men at det er mye tanke bak oppbyggingen og funksjonene til produktene våre, sier Tina C.Skaar.

Hannelinspirasjon

Motebloggeren Hanneli har vært en annen viktig inspirasjon for designertrioen. Hun er raffinert og edgy, akkurat som Cala&Jade, og er et stort stilikon verden over. Derfor har de navngitt en veske i nubuck-skinn med metallstropp nettopp Hanneli.

Cala & Jade er kjent for sitt oppsiktsvekkende materialbruk, som rokke, laks og lakk, i tillegg til nubuck-skinn og krympet og tromlet lammeskinn.

Foto: Ingrid Pop

I februar 2012 mottok Cala & Jade Nåløyet-prisen for beste norske tilbehørsmerke; noe som åpnet en rekke muligheter for designerne.

– Det var fantastisk gøy å vinne Nåløyet og det vil forhåpentligvis gjøre oss mer synlig både i det norske og det internasjonale markedet. Vi håper prisen vil åpne en dør eller to for noe nytt og spennende, sier Tina C.Skaar.

Veskene er i salg i utvalgte butikker fra august 2012

Dette er Cala & Jade:

Bak Cala & Jade står designerne Nina Amble Sandaas, Tina C. Skaar og Anette W. Nilsen. De debuterte med sin første veskekolleksjon i 2007, og har siden markert seg med sitt grafiske tilsnitt og sine spennende samarbeidspartnere, som har inkludert Celine Maktabi og Mardou & Dean. Cala & Jade selges i 23 butikker i Norge.

Powered by Labrador CMS