nina-skarra_lite
nina-skarra_lite

Nina Skarra er nominert til International Woolmark Prize

Den norske designeren Nina Skarra er nominert som en av to nordiske designere til den prestisjetunge International Woolmark Prize. Hun er den eneste som representerer Norge i konkurransen.

Publisert

I 1954 ble motehistorie skrevet da unge Karl Lagerfeld og Yves Saint Laurent vant hver sin kategori i sammenheng med lanseringen av den samme konkurransen, noe som markerte starten på to eventyrlige karrierer.

Opptatt av bærekraft

I sammenheng med at konkurransen relanseres i år, fikk Oslo Fashion Week i oppdrag av Woolmark å plukke ut en norsk representant med fokus på merinoull. Valget falt på Nina Skarra, i lys av hennes forståelse for merinoull som motefiber og hennes fokus på bærekraftig design og produksjon.

Oppdraget går ut på å tegne en minikolleksjon med hverdags- og luksusplagg som skal presenteres for den europeiske juryen 12. juli i London. Vinneren skal møte andre internasjonale Woolmark vinnere i en global finale hvor redaktøren av italienske Vogue, Franca Sozzani, er juryformann. Den europeiske vinneren får økonomisk hjelp til å produsere kolleksjonen og gjennomføre en internasjonal visning, på lik linje med vinnerne fra USA, Australia, Kina, Japan og India.

Premien..

Den internasjonale vinneren som står igjen til slutt er garantert distribusjon i butikker og varehus som Harvey Nichols og Bergdorf Goodman. Norsk samarbeidspartner er Huset Høyer.

- Jeg er utrolig stolt over å ha blitt plukket ut, sier Nina Skarra som har besøkt Woolmarks kontorer i London og gjennomgått en såkalt ”Wool Lab”. Denne laben har tidligere kun verdens ledende designhus har hatt tilgang til.

De europeiske finalistene: Andrea Incontri, Andrea Pompilio, Christian Wijnants, CO|TE, Hana Zarubova, House of Dagmar, Ipek Arnas, James Long, Jan Taminiau, JW Anderson, Maria Barros, Michael Sontag, Moises Nieto, Nina Skarra, Niyazi Erdogan, Olympia Le-Tan og Zdenka Imreczeova.

Den europeiske juryen:Alexandra Shulman, sjefredaktør Vogue UKChristiane Arp, sjefredaktør Vogue Tyskland Alber Elbaz Dean og Dan Caten, Dsquared2 Giles Deacon Tim Blanks, redaktør style.com

Relaterte artikler

  KONTAKT

  P.b. 130, N-2261 Kirkenær
  469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

  Redaktør:
  Ove Hansrud
  909 12 121