leila

- Flott åpning og en riktig vei å gå

- En flott åpning og en riktig vei å gå! Ros og godord flommet over Pål Vasbotten etter åpningen av Oslo Fashion Week mandag  kveld. Tilbake på «gamle tomter» i Posthallen med samme opplegg som i februar: Installasjoner og utstillinger av rundt 30 norske designere. Men i en mer komprimert form enn forrige gang. Også kulturminister Hadia Tajik var til stede på åpningen av Oslo Fashion Week og var godt fornøyd med hva hun fikk se.  

Publisert

Se, kjenne og føle, Publikum kunne gå inn blant de utstilte dokkene og kjenne og føle hva de ulike designerne sto for.

Gjestene fikk se installasjoner og utstillinger på dokker som gir et godt bilde av hva norsk klesdesign har å by på. Her kunne man se, mingle, bli kjent, diskutere med sidemannen, ta og føle og få et godt bilde av hva de ulike designerne står for.

Peter Løchstøers utstilling samlet stor interesse.

- Hva vil de egentlig oppnå, kom det fra en innkjøper som sto og gransket utstillingene. Og nettopp slik spørsmål er akkurat det Pål Vasbotten vil ha:

- Vi har valgt kunstformen som en innfallsvinkel og valgt å lage åpningen av Oslo Fashion Week som en utstilling nettopp for at publikum skal møtes, stille spørsmål, diskutere seg i mellom og få møte designerne underveis. Vi vil at åpningen av Oslo Fashion Week skal være et møtested for bransjen og et sted hvor designerne skal møte kolleger, bransjefolk og potensielle innkjøpere i en tett og intim atmosfære for å utveksle informasjon og erfaring. Vi ser en tydelig trend at de tradisjonelle, store catwalk-showene ikke har samme appell som før. Derfor er denne formen for presentasjon etter min mening det riktige for norsk klesdesign, en måte å finne vår unike presentasjonsform. Her får designerne anledning til å presentere seg på en mer direkte måte, sier han.

Pål Vasbotten tok i mot kulturminister Hadia Tajik.

Og gjestene likte tydeligvis både form og innhold.

Designerne er også godt fornøyd. Tina Haagensen deltok med en installasjon med fire antrekk og synes dette er bedre enn de tradisjonelle showene:

- Det er en rimelig og god måte å få vist seg fram på. Vi får direkte kontakt med gjestene. De kan se, kjenne, og spørre og dermed få et godt inntrykk av hva vi står for.

Tina Haagensen sammen med modellene i sin installasjon.

- Dette er en flott måte å få presentert seg på og gjøre folk oppmerksom på hva vi har å tilby. De fleste designerne som er med på åpningen har show og presentasjoner i egen regi senere denne uken. Dermed håper jeg at vi kan gjøre folk nysgjerrige og interessert ved å vise fram smakebiter her, sier Anen Cecilie Rinde i Vera & William.

- Dette er bra! En fin måte for norske designere å vise seg fram på. De har ikke behov for eller muligheter for catwalkshow, og da er en utstilling som denne en fin måte å vise hva man står for, en appetittvekker for å presentere seg og gjøre folk nysgjerrige og interessert i å se mer, sier Simen Stålmarked og Peder Børresen i Mods og Norway, som ikke hadde med noen installasjon denne gang, men som var hjertelig til stede som interesserte gjester.

Ingunn Birkeland

Nina Skarra

Fam Irvoll

Synnøve Mo

TSH

Powered by Labrador CMS