godt-selskap

Lang dags ferd med innkjøp

Det blir lange, tøffe dager med tett timeplan, men Bjørn Kvisgaard er godt forberedt, har god historikk på salg pr varegruppe og leverandør og et budsjett å handle etter. To dager i København med innkjøp av dameklær, en dag i Oslo for å kjøpe herreklær og to dager på Texcons messe på Lillestrøm går med før neste sesongs innkjøpsrunde er unnagjort.

Publisert

Bjørn Kvisgaard, Erling Heggelund og Ronny Bjertnes blir tatt i mot hos Rappson av Erland Bottegård.

Tekstilforum er flue på veggen på deler av handleturen til Bjørn Kvisgaard, Erling Heggelund og Ronny Bjertnes i Moteforum. De tre karene kjøper inn herreklær til sin Kvisgaards fire butikker; en i Elverum, to i Hamar og en på Stange. I løpet av dagen er de innom seks seks-sju showrom før turen går tilbake til Hedmarken igjen.

Godt forberedt

Det er en godt forberedt gjeng som tropper opp i showrommene til Sæther og Sørnes, Rappson, Giovani og andre leverandører av herreklær i Norsk Moteforum denne dagen.

- Vi har god historikk på hva vi har solgt av ulike varegrupper fra de forskjellige leverandører. Det danner utgangspunktet for de budsjettene vi setter opp på forhånd. Om resultatet blir akkurat likt det vi gikk ut fra på forhånd, varierer. De enkelte leverandørene har variasjoner fra sesong til sesong. Noen ganger kommer vi over varer som vi vet passer godt i våre butikker, og handler kanskje mer enn vi hadde tenkt. Mens det andre ganger kan være motsatt, sier Bjørn Kvisgaard.

Alltid en hyggelig tone når Kvisgaard og hans kolleger kommer til Giovani.

Fem dager med innkjøp

Han brukte to dager oi København til å kjøpe inn dameklær til sine butikker. Første dagen av MOTEUKA konsentrerer han seg om herreklær. Neste uke bruker han to dager på Texcon-messa på Lillestrøm for å komplettere innkjøpene på både dame og herre.

- Vi vet hvilke leverandører vi skal besøke og hvilke volumer det er snakk om fra den enkelte. Men noe variasjon kan det som sagt bli. Vi er alltid på utkikk etter nyheter, enten nye produkter fra de leverandørene vi allerede har, eller nye merker og leverandører. Dette bruker vi mest tid på den siste dagen på Texcon-messa, sier han.

MOTEUKA i Norsk Moteforum er i gang, og både i motehuset på Sjølyst og i andre showrom rundt om i byen er det stor aktivitet denne uka. I atriet i Moteforum har arrangørene forlenget sommeren med gress og friske planter innendørs, og hver ettermiddag er det Relax Hours med underholdning og servering.

Arbeider av deltakerne i MOTEUKAs designkonkurranse er utstilt i Norsk Moteforum. Vinnerne kåres torsdag

Powered by Labrador CMS