up-hoved

Spektakulær Up

Imponerende takter av nye designtalenter i en spennende og spektakulær styling. Up, den nye visningsarenaen for unge, norske designere innfridde forventningene og vel så det under torsdagens visning i RSA Bilhallen på Skøyen.

Publisert

Ildsjelene bak prosjektet, Andrea Johannesen og Julie L. Parisi, har all grunn til å være fornøyd. Å lage catwalkshow i en tom bruktbilhall er ingen spøk. Men med god hjelp fra Gartnerfuglen Arkitekter (Olav Lunde Arneberg, Ole Larsen og Astrid Rohde Wang), ble det et spektakulært show. Catwalken var bygd opp i slynger og buer slik at modellene gikk i to høyder.

Up er en visningsarena for klesdesignere i etableringsfasen. De som vises er kvalitetssikret av et fagutvalg. Målet er å bidra il å løfte norsk mote, med fokus på innovativ design, kunstnerisk nerve og talent.

De fem designerne som viste sine kolleksjoner torsdag var Janne Aunan, Heidi + Henriette, Pål Luis Sanchez, Elisabeth Stray Pedersen og Anne Karine Thorbjørnsen.

Janne Aunan inspireres av kontrastene mellom det naturlige og det industrielle. Hun utfordrer det tradisjonelle ved å jobbe med et abstrakt utgangspunkt til et uttrykk som er annerledes, men som samtidig preges av ro og balanse. Silhuetten er minimalistisk og ren, med elementer som gjør at uttrykket blir interessant og moderne.

Heidi + Henriette har silhuetter og plagg med rene, minimalistiske linjer. De er opptatt av spennende kvaliteter og ønsker å skape opplevelser med sin design. Plaggene er enkle, men fanger med harmoni og spennende materialer.

Pål Luis Sanchez har som mål å lage klær som er urbane og aktuelle. Kolleksjonene preges av renhet, tilbakeholdenhet og kontroll. Han er opptatt av å reflektere rundt fenomener i det moderne samfunnet. Utgangspunktet for kolleksjonen Edible er mat og emballasje og møtet mellom det organiske og kliniske.

Elisabeth Stray Pedersen viste kolleksjonen «Én jakke». Tekstilutvikling og fysiske fenomener er ofte utgangspunktet for hennes design. Gjennom studier av familiealbum og arvede klesplagg rekonstrueres form, detaljer og lokalproduserte tekstiler inn i en populærkulturell kontekst.

Anne Karine Thorbjørnsen viste «Akt20130815-O» hvor hun jobber med kontrasten mellom struktur og drapering. Hun gjenbruker skreddersydde herrejaker og florlett sateng for å skape et uttrykk av skjødesløs eleganse.

Powered by Labrador CMS