EccoWISwinner

Svensk vinner av ECCO Walk in Style Award

Under åpningen av Copenhagen Fashion Week ga ECCO den svenske entreprenøren Julia Mjörnstedt 35 000 euro til hennes veldedighetsorganisasjon “Ung Cancer” (Ung kreft), som hjelper unge kvinner med kreft.

Publisert

Eccos konsernsjef Dieter Kasprzak /t,v.) sammen med den svenske prisvinneren Julia Mjørnstedt og programleder Felix Smith.

Julia er den sjette kvinnen som mottar ECCO Walk in Style Award . Hovedpremien er på 35 000 euro, en pris som mottakeren gir til et selvvalgt veldedig formål, med ønske om å forbedre andre kvinners liv.

I januar 2007 ble Julia diagnostisert med tykktarmskreft. I dag er hun frisk og kreften har forsvunnet. Men sykdommen har forandret livet hennes for alltid, og hun bruker sine egne erfaringer med sykdommen til å hjelpe andre gjennom “Ung Cancer” (Ung kreft).

Julia er et levende eksempel på hvordan du kan håndtere en alvorlig og livstruende sykdom på best mulig måte. Hun har forandret livet til mange unge kvinner med en ærlig og profesjonell tilnærming. Gjennom å utnytte de gode kommunikasjonsegenskapene sine har hun gjort det enklere å håndtere kreft, knust mange myter om sykdommen og delt egne erfaringer med andre.

Organisasjonen har fire konkrete mål. Først og fremst er målet å skape et trygt møtested for unge mennesker med kreft. Det andre målet er å gjøre mer informasjon om kreft tilgjengelig. For det tredje jobber organisasjonen med å opprette et system der alle universitetssykehusene i Sverige har kreftavdelinger for unge mennesker, og der alle store byer kan tilby et ettervern, for å hjelpe mennesker med å tilpasse seg hverdagen etter sykdommen. Siste men ikke minst ønsker “Ung Cancer” å øke bevisstheten om ungdom og kreft.

Andre nominerte

De andre nominerte var journalisten Cecilie Beck fra Danmark, modell og programleder Anouk Smulders fra Nederland, skuespilleren Malgorzata Kozuchowska fra Polen og modell og skuespiller Aleksandra Ørbeck-Nilssen fra Norge. Alle disse mottok 1500 euro til et veldedig formål etter eget ønske.

ECCOs veldedighetsprogram

ECCOs veldedighetsprogram, "ECCO Walk for Life" driver en rekke veldedige aktiviteter som samler inn penger til humanitære formål. ECCO Walk In Style Award er en slik aktivitet, og ECCO Walkathon, der deltakerne samler inn penger ved hjelp av føttene, er en annen.

Moteoppvisningen

Lærplaggene som ble brukt under visningene i ECCO Walk in Style Award Show ble skapt av Zarah Voigt, en dansk designer med internasjonal anerkjennelse. ECCO er en av verdens største lærprodusenter. Showet reflekterte trendene for høst/vinter 2013 i ECCOs kolleksjon med grafiske silhuetter og sko som matcher lærplagg. Det fulgte utviklingen av lær, fra hvit rålær i startfasen til skreddersydde svarte plagg, mot slutten av showet. Den danske programlederen Felix Smith var kveldens vert.

Lærplagg skapt av den danske designeren Zarah Voigt ble vist sammen med Eccos skokolleksjon.

Showet viste trender for høst/vinter 2013

Powered by Labrador CMS