Ugly-Gym-Lekeland-åpnet-på-

Ugly Gym for aktive barn

Barn skal slå seg, få skrubbsår og finne ut av hvordan man klatrer i et tre, uten å få instruksjon. Derfor åpner Ugly Children’s Clothing verdens første Ugly Gym Lekeland.

Publisert

Barnetøyleverandøren Ugly Childrens Clothing står bak Ugly Gym Lekeland for aktive barn som ikke er redd skrubbsår og blåmerker.

Til tonene av Ekeberg skoles aspirantkorps ble Ugly Gym Lekeland i Ekebergskogen åpnet. Det er det første av 30 lekeland som åpnes over hele landet bare i juni.

–Barn trenger å leke på egne premisser. De trenger å få utfolde seg i naturen uten at voksne har tilrettelagt og gjort området trygt, sier Jo Henning Kolstad, daglig leder i barnetøyleverandøren Ugly Children’s Clothing.

Et Ugly Gym Lekeland er et grønt område hvor barn kan leke uten å bli forstyrret av voksne. En park, et skogholt eller en fjelltopp. Et Ugly Gym Lekeland er for alle, det er ingen inngangspenger, ingen faste månedlige avgifter og absolutt ingen bindingstid.

Aktive på egne premisser

I dag tilbringer de fleste barn under ti år både dagen og kvelden sammen med voksne; først i barnehagen, skolen eller skolefritidsordningen, deretter hjemme med foreldre eller i organiserte fritidsaktiviteter. Mye av leken skjer også med dataspill eller surfing på nettet. Folka bak Ugly Gym Lekeland synes at barn selv skal få lov til å utforske, klatre og få skrubbsår på knærne.

– Barn trenger tid til å leke, og det skal være enkelt å leke utenfor hjemmet. Barn trenger ikke en organisert hverdag fra de står opp til de legger seg. Egen lek er bra for fantasien og gir kreative hoder. Et Ugly Gym Lekeland kan man selv starte ved å sette opp et skilt i et grøntområde der man bor, sier Jo Henning Kolstad i Ugly Children’s Clothing.

I tillegg til naturopplevelser vil et Ugly Gym Lekeland i grønne omgivelser bidra til fysisk aktivitet. En rapport fra OECD viser at når det gjelder fysisk aktivitet tilhører Norge den tredjedelen av land med lavest fysisk aktivitet, etter land som det er naturlig å sammenligne oss med, som Danmark, Finland og Canada.

Powered by Labrador CMS