lindex-host2013

Lindex: Ny designer, ny stil

Et stort utvalg i svarte bukser er blant høstens nyheter fra Lindex. Den nye designsjefen Nina Starck jobber for å gjøre Lindex mer helhetlig i designuttrykket, og mer fokusert på trender.

Publisert

– Høstkolleksjonen er temmelig oppdresset, og vi har jobbet mye med buksesilhuettene. Vi har bukser med vide ben, i tillegg til smale sigarettbukser og bukser som er «tapered», altså smale nederst. De svarte buksene kan gjerne styles med en T-skjorte under en liten dressjakke, slik at uttrykket ikke blir for damete, men mer YSL-aktig, sier Starck, som begynte i den göteborgbaserte kjeden for et halvt år siden.

Nina Starck er Lindex' nye designsjef.

– Før jeg begynte i Lindex, hadde jeg vært 14 år i H&M. Først som designer på damekolleksjonen og deretter i «Vita rummet», som er H&Ms eget trendbyrå. Der bestemte vi hvilke trender som var «riktige» for H&M. Det trivelige med Lindex, er at det ikke er så stort som H&M, men mer personlig, legger hun til.

– For høsten er det viktig med teksturer. Det skal være mykt og ullaktig. Plaggene og silhuettene blir derfor litt enklere, og varierer fra «slim» til «oversized». En kåpelang, gul strikkejakke er en av mine personlige favoritter, sammen med en off-white jakke i mykt teddystoff. Det er også mye sebraprint i kolleksjonen, i fargene svart og off-white.

– Når det gjelder jeans, har vi satset på varierte passformer, vasker og materialer – ikke bare «superskinny» eller «boyfriend». Vi har også denimskjorter, slik at man kan kjøre hele antrekk i dette materialet. I tillegg vil jeg slå et slag for våre superfine jakker. Vi har blant annet en flott peacoat og en lang, tøff motorsykkeljakke med glidelåser, sier Nina Starck.

Powered by Labrador CMS