needlework-and-technology

Needlework & Technology 16. og 17. mars

Needlework & Technology arrangeres i DogA i Oslo 16. og 17. mars og er en nyttig og viktig konferanse for hele den norske motebransjen. Her belyses trender og muligheter i en rekke internasjonale markeder, finansieringsordninger og lokale løsninger på globale utfordringer. Konferansen er en aktivitet under Norwegian Fashion Hub.

Publisert

- Needlework and Technology er en arena for hele den norske motebransjen og har som hensikt å samle bransjeaktører, utdanningsinstitusjoner og FoU- deltakere rundt kunnskap- og nettverksaktiviteter som skal styrke utviklingen av norsk motedesignbransje, forteller prosjektkoordinator for Norwegian Fashion Hub, Elin Kathrine Saunes i Nye og Kloke Hoder.

- Gjennom konferansen har vi fokus på å styrke norske motedesignbedrifters posisjon i det globale markedet gjennom ulike seminarer og presentasjoner, sier hun.

Konferansen er delt inn i fem deler. Det starter med Global Futures med innledning av Tiffany Artnsen i trendselskapet L:SN global, som belyser globale makrotendensene innen marked, teknologi og miljø, relatert til bransjen. I denne sekvensen blir det også bidrag fra administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge og Håkon Haugli i Abelia.

I neste del, Global Markets, belyses markedsmuligheter i fire interessante internasjonale markeder. Her har arrangørene invitert inn etablerte nettverk fra Shanghai, Tokyo, New York og Europa for å bidra til å gjøre disse markedene tilgjengelige og møte norske bedrifter.

I parallelle sesjoner belyses internasjonale trender og muligheter for hjelp og bistand til norske eksportører, blant annet med en presentasjon av Innovasjon Norges FRAM-program.

På kvelden blir det ti presentasjoner av norske og internasjonale business cases med PechaKucha-metoden: Korte, raske presentasjoner basert på bilder.

Dag 2 av arrangementet har fokus på bærekraft og lokale løsninger på globale utfordringer gjennom aktører innen bærekraft og forretningsutvikling og FoU prosjektet KRUS "Enhancing local wool value-chains in Norway" i regi av Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO).

Oslos nye visningsarena, Oslo Runway, avslutter konferansen med en visning av høstkolleksjonene til Johnny Love, Veronica B. Vallenes og Eva Emanuelsen.

Mer informasjon om programmet: http://www.norwegianfashionhub.com/

Powered by Labrador CMS