Svein Transeth Sportswear årets leverandør:

Deler av teamet bak suksessen: Fra venstre Elisabeth Ask Olman, Kenneth Transeth, Lasse Transeth, Andreas Hegernæs, Svein Ommundsen, Halvor Krogsrud og Alexander Transeth

- Dere har gjort Norge til et GANT-land!

- Dere har gjort Norge til et GANT-land! Det sa Tekstilforums redaktør Ove Hansrud da han overrakte diplomet som viser at Svein Transeth Sportswear er årets leverandør 2022.

I juryens begrunnelse heter det:

«Svein Transeth Sportswear har bygd opp GANT som merkevare i det norske markedet i en systematisk og langsiktig prosess over flere tiår. En pålitelig samarbeidspartner som holder ord og står for det de sier, og som leverer kvalitet i alle ledd.»

Hovedkontoret i Slemmestad

Selskapet kan feire 40 års-jubileum som GANT-distributør i år. Firmaet ble etablert av Svein Transeth, senere drevet sammen med sønnen Lasse, som kom inn i firmaet året etter. De drev virksomheten alene fram til 1991 før de ansatte flere medarbeidere. I dag er firmaet eid av Lasse Transeth og hans søster. Lasse er administrerende direktør og har med seg alle sine fire sønner i virksomheten. Gant har sitt hovedkontor i Slemmestad og lager i Drammen med til sammen rundt 30 årsverk.

Har "gått trappa"

- Som distributør i Norge har vi alltid samarbeidet tett med det svenske morselskapet Gant AB og fulgt deres råd om hvordan merkevaren skal bygges. Vi har «gått trappa», tatt steg for steg og investert mye i å bygge opp merket. Og ikke minst, vært selektive, slik at vi ikke har vannet ut merkevaren, sier Lasse Transeth, og fortsetter:

- Vi setter stor pris på å bli kåret til årets leverandør, spesielt i en tid hvor hele bransjen er preget av korona-pandemien. Jeg vil dedikere prisen til våre medarbeidere, og retter en spesiell takk til salgs- og logistikkteamet, som gjør en fantastisk innsats.

Lasse Transeth

- For oss som distributør har det alltid vært viktig å fremstå som effektive og pålitelige og at vi er nøye på å holde tett kontakt med forhandlerne og være tidlig ute med informasjon om det skjer noe uforutsett, som nå under koronapandemien, hvor vi heldigvis har kommet unna de store problemene med vareforsyning og levering, men hvor vi har sørget for å være tidlig ute med å informere kundene om avvik, slik at de kan planlegge og ta grep.

- Vet hva de får

Det er mange grunner til at GANT lykkes i Norge: En preppy american look tilpasset Skandinavia, noe som passer godt i Norge. Det har en tidløs look, og har alltid vært kompromissløse når det gjelder kvalitet. Noe som gir kundene trygghet: De vet hva de får – tidløs mote og god kvalitet.

GANT har hatt omsetningsvekst og økning i antall kunder stort sett hvert år i 40 år. De siste årene har Gants engrosomsetning i Norge ligget mellom 220 og 230 millioner, med en driftsmargin på mellom 10 og 13 prosent.

I tillegg til engrossalg til butikker i hele Norge er det i dag 11 Gant-butikker og to outlets.

Tidligere vinnere:

Tekstilforum har kåret årets leverandør i motebransjen siden 2011 for å fremheve leverandørens rolle i verdikjeden. Tidligere vinnere er:

2 Biz, Cream, Ball Group, Floyd, Fransa, 4Knits, Riccovero, Stay Hungry, Bestseller og Executive Gifts.

Powered by Labrador CMS