Lindex fortsetter bærekraftsarbeidet

I dag slipper Lindex sin bærekraftsrapport for 2020. Moteselskapet rapporterer om et år definert av den globale koronasituasjonen, menneskers helse og sikkerhet og den betydelige fremgangen til Lindex for å overholde løftet om bærekraft – å utgjøre en forskjell for fremtidige generasjoner.

- Når jeg tenker over det siste året, er jeg stolt av hvordan vi, som Lindex, har holdt oss tro mot verdiene våre, og at vi fortsetter å stå ved forpliktelsene våre og jobber på en etisk måte. Vi har møtt på større utfordringer enn noen gang tidligere. Samtidig arbeider vi for å beskytte helsen og velstanden til våre ansatte og menneskene i den globale verdikjeden vår. Når jeg tenker på læringen, veksten og strevet vi som et globalt fellesskap har møtt på, blir jeg minnet om at kriser har den unike evnen til å fremheve både styrker og sårbarheter. Og jeg tror at vi som Lindex kommer med en enda sterkere følelse av hvem vi er som selskap, hva vi står for, og hvilken retning vi ønsker å lede bransjen i videre. Det er på tide å omfavne nyskapinger og ta fatt i denne muligheten for å skape en ny normaltilstand som vi alle ønsker å se: en motebransje som er robust, gir styrke og som er regenerativ og virkelig bærekraftig, sier Susanne Ehnbåge, administrerende direktør i Lindex .

Susanne Ehnbåge

I bærekraftsrapporten oppsummerer Lindex året 2020 og beskriver dens fremgang og utfordringer, inkludert hvordan moteselskapet håndterte pandemien. Dette er de viktigste punktene:

  • Lindex holdt løftet sitt om ansvarlig kjøpspraksis uten at bestillinger ble kansellert under pandemien, og samarbeidet med leverandørene for å sikre at ingen arbeidere mistet jobben på grunn av pandemien.
  • Innen slutten på 2020 klarte Lindex å gjenbruke 100 prosent av de overflødige stoffene som kom som et resultat av pandemien den første tiden. Dette førte til at 700 000 plagg ble skapt i stedet for å gå til spille.
  • Lindex nådde 119 000 personer – hvorav 70 000 er kvinner – i Bangladesh, Myanmar og India med WE Women by Lindex, hvor moteselskapet arbeider for mer likestilte og inkluderende arbeidsplasser i forsyningskjeden sin.
  • Lindex oversteg alle målene sine om antall mennesker de kunne nå gjennom samarbeidet sitt med WaterAid for å bedre tilgangen til rent drikkevann, hygiene og utdanning.
  • Lindex hadde en stor rolle i lanseringen av et nytt merke kalt Closely – en modell for varemerkearbeid knyttet til karbonutslipp.
  • Lindex gjennomførte et pilotprosjekt med bruktsalg av barneklær som en del av Switching Gear-prosjektet.
  • Lindex ble rangert blant de 10 prosentene som scoret best av de globale motemerkene i Fashion Transparency Index 2020.
  • Lindex implimenterte BHive®-plattformen til 43 fabrikker i fem land, som en del av utfasing av uønskede kjemikalier og økt gjennomsiktighet rundt kjemisk innhold.
  • Lindex økte andelen av økologisk bomull til 80 prosent av den totale bomullsbruken, og økte andelen av resirkulerte eller mer bærekraftige materialer til 68 prosent. (Pressemelding)
Powered by Labrador CMS