Bærekraftsansvarlig for HM i Norge, Luisa Book (t.v.) og Repairable-gründer Ingvill Kerob. (Foto: Julianne Leikanger)

Hjelper kundene med å reparere klær

H&M innleder samarbeid med den norske gründervirksomheten Repairable om et nytt konsept, H&M Take Care, for å hjelpe kundene med å freshe opp, reparere og gjøre om klær, sko og tilbehør.

Publisert

Nyhetene lanseres 26. september med en H&M Take Care pop-up i H&M Bogstadveien. Repairable, som blir en del av konseptet, skal reparere og gjøre om klær og sko.

Ideen til Repairable kom da gründer Ingvill Kerob så at tiden ikke strakk til for å lappe på ødelagte klær til barna. For å gjøre en lang historie kort: Repairable er blitt en ny digital tjeneste hvor det samarbeides med dyktige skreddere og skomakere for å bidra til bærekraftig mote og lokale arbeidsplasser.

– Det er en milepæl å kunne tilby tjenestene våre hos H&M, et av verdens største moteselskap. Her kan man levere akkurat det man vil av plagg og sko til butikken og ikke bare H&M-produkter, sier Kerob i en pressemelding. Visjonen er at det skal bli en selvfølge å reparere.

Nye bærekraftige forretningsmodeller

Norge er tredje marked i verden som får H&M Take Care, etter Tyskland og Frankrike. Luisa Book, bærekraftsansvarlig i H&M Norge, påpeker at nordmenn er bevisste. Hun forteller samtidig at innovasjon er helt avgjørende for en mer bærekraftig motefremtid:

– Vi opplever at nordmenn er miljøbevisste forbrukere og er derfor veldig glad for å lansere dette konseptet lokalt. Både vi og kundene våre elsker mote, og som et supplement til klesinnsamlingen vår, lanserer vi H&M Take Care for å oppmuntre og inspirere til å forlenge livet til motefavorittene.

– Dette er et konkret eksempel på hvordan vi endrer forretningsmodellen vår for en mer bærekraftig fremtid. Vi er spesielt stolte av at vi samtidig støtter og investerer i bærekraftig norsk innovasjon, sier Book.

Konseptet

H&M Take Care-konseptet deles inn i tre kategorier:

Produkter – Produktlinjen inneholder bl.a. vaskepose som fanger opp mikroplast for å redusere utslipp, vaskemidler, flekkefjerner, lapper, reparasjons-kit (bildet) og wipes for å rengjøre sneakers.

Tjenester – Enkle reparasjoner kostnadsfritt. Mer kompliserte reparasjoner og omgjøringer blir tatt med til skredder til fastsatt pris.

Veiledning – En hub med informasjon rundt hvordan man tar vare på klær, sko og tilbehør.

Powered by Labrador CMS