Klær av halmstrå på catwalken i Milano

Verdens første motekolleksjon av halmstrå skal debutere på catwalken i Milano. 80-tallets skrekkfilmer og finsk kultur har inspirert designer Rolf Ekroth.

Kolleksjonen er utviklet av Fortum Bio2X, og klærne er designet av den prisvinnende designeren Rolf Ekroth. Ekroths nye AW21-kolleksjon er inspirert av 80-tallets skrekkfilmer samt gamle, finske tradisjoner og kultur. Strå og landbrukstradisjoner er tydelig til stede i kolleksjonen, og Ekroth har for eksempel brukt Bio2X-materialer i t-skjorter, hettegensere og skjørt.

- Bio2X-tekstilene er et fantastisk materiale. Det både ser bra ut og føles komfortabel på. Jeg er stolt over å være den første designeren i verden som får bruke tekstilene i en egen kolleksjon. Slike innovasjoner er med på å gjøre moteindustrien mer bærekraftig, sier Ekroth.

Kolleksjonen vil bli presentert på det digitale moteshowet Pitti Uomo Connect i dag, 1. mars.

Bio2X-tekstilene er utviklet som del av Fortum sin strategi for en renere verden. Ved å bruke ressurser som ellers ville gått til spille, slik som avfall fra landbruket, kan det lages bærekraftige klesplagg av høy kvalitet og redusere CO2-utslipp og avfall. Fiberen ble laget ved å bruke en fraksjoneringsteknologi utviklet av Chempolis. Denne teknologien har gjort det mulig å lage et stoff som føles like mykt som bomull.

Powered by Labrador CMS