Bergans-heder i Clio Awards

Bergans er tildelt bronse i kategorien «Fashion & Beauty» i Clio Awards. Det er innovasjonsprosjektet The Collection Of Tomorrow som får den gjeve utmerkelsen.

Amerikanske Clio Awards har eksistert siden 1959 og er en av de største og mest prestisjetunge kreative konkurransene i verden. Clio anerkjenner innovasjon og kreativitet innen reklame, design og kommunikasjon. The Collection Of Tomorrow er et innovasjonsprosjekt Bergans startet sammen med den finske fiberprodusenten Spinnova. Målet er å utvikle ny teknologi som gjør det mulig å fremstille tekstiler på en mer bærekraftig måte og utforske sirkulære forretningsmodeller.

Innovativ eie-modell

Spinnovas unike tekstilmateriale er cellulosebasert og fremstilles uten bruk av skadelige kjemikalier. Materialet er 100 % resirkulerbart, noe som betyr at man kan bryte brukte produkter ned til fiber og lage nye produkter av dette igjen. En viktig del av The Collection Of Tomorrow er også Bergans nyskapende forretningsmodell. Denne går ut på at forbrukeren, ved å kjøpe et produkt, også blir deleier i den totale mengden av Spinnova-materiale. Man eier altså en gitt materialmengde. Materialmengden er formet som et produkt når du kjøper det, men når produktet er ferdig i bruk kan det resirkuleres i sin helhet og bli til et helt nytt produkt. Og slik kan syklusen fortsette.

Powered by Labrador CMS