Mulberrys Made to Last Manifest:

- Kan en veske lages transparent?

For å markere sitt 50-årsjubileum, lanserer Mulberry Made to Last Manifest, en ambisiøs forpliktelse til å transformere virksomheten til en regenerativ og sirkulær modell, som omfatter hele forsyningskjeden, fra råvare til garderobe innen 2030.

For å oppnå denne forpliktelsen fokuserer Made to Last Manifest på seks viktige forutsetninger for endring:

1. Pioner en hyperlokal, hyper-gjennomsiktig forsyningskjedemodell fra råvarer til ferdig produkt.

2. Utvikle skinn med verdens laveste karbonutslipp fra et nettverk av miljøbevisste gårder.

3. Oppnå netto null karbonutslipp innen 2035.

4. Fortsett å forlenge levetiden til Mulberry-produkter med reparasjon og restaurering.

5. Kjøp tilbake, selge eller gjenbruke en hvilken som helst Mulberry-veske. 6. Utvide vår forpliktelse til å være en ekte levelønn-arbeidsgiver ved å samarbeide med vårt nettverk av leverandører for å oppnå det samme.

I en pressemelding fra Mulberry heter det:

«Mulberry Made to Last Manifesto ble lansert på World Earth Day, 22. april 2021, med en digital kampanje der det stilles en serie med dristige, utfordrende og noen ganger ubehagelige spørsmål som vi svarer på med ærlighet og intensjon, selv om vi ikke har ikke alle svarene. I løpet av de siste 50 årene har Mulberry vært i forkant med design og produksjon av skinnvarer i Storbritannia, men i 2021 tar vi et oppgjør ved å stille spørsmålet: Kan lær noen gang være bærekraftig?

For å svare på dette ser vi på hver del av vår forsyningskjede for å bygge inn prinsipper for regenerering og sirkularitet på hvert trinn. Mulberry erkjenner miljøspørsmålene knyttet til storfeoppdrett, og mener fortsettelsen av en lang og vellykket tilknytning til lær er avhengig av å oppnå full sporbarhet fra gård til ferdig produkt, slik at vi kan etablere et nettverk av økologiske og miljøbevisste gårder for å levere skinnene som lager læret vårt. Dette nettverket vil legge grunnlaget for vår forpliktelse til en regenerativ og sirkulær forsyningskjede innen 2030."

Mulberry har alltid vært et merke bygget på samfunn og lokalitet, og siden starten har vi holdt oss forpliktet til produserer mer enn halvparten av produktene våre i Somerset-fabrikkene. I dag er disse fabrikkene karbonnøytrale, og hver person som arbeider i dem får en rettferdig lønn. Vi er stolt av dette, men vet vi at vi må gå mye lenger for å gjøre transformasjonsendringer, og det er derfor vi spør spørsmål: 'Kan du lage en blå veske grønn?'. Senere i år vil Mulberry gi ut vår første lokalt produserte "farm to final product" -vesker med verdens laveste karbonutslipp. Dette kolleksjonen vil representere fremtidens virksomhet, etablere en modell som kan replikeres med et nettverk av pålitelige partnere og underbygge vår forpliktelse til å nå netto null karbonutslipp innen 2035.

Powered by Labrador CMS