Zalando med bærekraftspris

Zalando inviterer internasjonale klesmerker til å søke om å delta på Zalando Sustainability Award ved Copenhagen Fashion Week. Søknadsfrist er 4. mai.

Zalando Sustainability Award skal inspirere bransjen til å finne mer bærekraftige alternativer og strategier som bidrar til en mer miljøvennlig moteindustri. Vinneren vil sammen med Zalando utvikle en eksklusiv kapselkolleksjon som skal finne innovative bærekraftsløsninger og blir tildelt 20 000 euro.

Prisen er en del av Zalandos strategiske partnerskap med Copenhagen Fashion Week. Zalando deler ut prisen for å inspirere bransjen til å finne mer bærekraftige alternativer og strategier som bidrar til en mer miljøvennlig bransje.

Zalando Sustainability Award er en del av Zalandos bærekraftsstrategi, do.MORE. Dette er en mulighet for Zalando til å fremme samarbeid i hele bransjen og sette søkelyset på klesmerker som deler Zalandos visjon.

Søknadsfristen for å delta er 4. mai, og vinneren blir annonsert 13. august ved Copenhagen Fashion Week 2021. Vinneren mottar en premie på 20 000 euro, og får inngå et partnerskap med Zalando for å utvikle en eksklusiv kapselkolleksjon. Kolleksjonen skal utforske bærekraftige designløsninger på tvers av materialer, produksjonsprosesser, teknologiske løsninger og sporbarhet. Målet er å skape innsikt som hele bransjen kan lære av. Vinneren vil få tilgang til Zalandos mer enn 38 millioner aktive kunder i 17 europeiske markeder.

Tre finalister blir valgt av en internasjonal jury bestående av ledende aktører i bransjen, representanter fra ledelsen i Zalando og Copenhagen Fashion Weeks showkomite den 27. mai. Alle de tre finalistene mottar 10 000 euro for produksjonskostnader og får delta i Copenhagen Fashion Weeks show, som finner sted 10-12 august.

Juryen vil legge spesielt vekt på merkets bærekraftsstrategi, kolleksjon og dedikasjon til bærekraftig utvikling og innovasjon.

Deltakerne kan melde seg på ved å sende sin bærekraftsstrategi og et motivasjonsbrev til zsa@zalando.de.

Powered by Labrador CMS