Samarbeidsuksess for Memini

På verst mulige tidspunkt for den norske detaljhandelen gjorde det norske barneklesmerket MeMini og den norske illustratøren Cecilie Sørgård salgssuksess med sin nye samarbeidskolleksjon.

Det norske barneklesmerket MeMini lanserte i april i år en kolleksjon med illustratøren Cecilie Sørgård. Produktene blir solgt i nisjebutikker og nettbutikker over hele Norge, og ble en umiddelbar suksess. Designer Kristine Vikse så et stort potensial i de søte illustrasjonene av dyrene Cecilie Sørgård har laget som plakater til barnerom, og tok kontakt med illustratøren i fjor for å høre om interessen for å overføre disse på barneklær. Fem motiver av hennes motiver ble valgt ut til å overføres på topper, bodyer, kjoler og bukser i økologisk bomullsmateriale under merkevaren CS collection by MeMini. Bortimot 5000 produkter ble revet bort fra hyllene i løpet av en måned, og nye produkter er nå på vei ut i markedet. Samarbeidet fortsetter og nye dyr har blitt valg ut til høstens kolleksjon. - Denne suksessen viser at med riktige produkter er det alltid et marked , selv i nedgangstider, sier Kristine Vikse.

Produktserien er i jerseymateriale i 95% økologisk bomullsjersey og 5% elastan, som er GOTS- og Økotex-sertifisert, noe som betyr at materialet er fritt for giftstoffer og har blitt produsert på en måte som ivaretar miljøet. Produktene er laget i Tyrkia på fabrikk som ivaretar ansattes rettigheter og arbeidsforhold.

Cecilie Sørgård er en norsk illustratør som plutselig en dag fikk den gode ideen om å tegne bilder til barnerommet. Hun har hatt stor suksess med sine plakater og kort i serien Animals, hvor alle barn kan finne finne sitt favorittdyr. Som mamma til tre har Cecilie enda til gode å treffe et barn som ikke liker dyr, så det ble et naturlig valg for henne å tegne denne serien.

MeMini er en av de første uhavhengige barneklesmerkene som ble designet i Norge. Den første kolleksjonen ble lansert våren 2006, og har siden den tid blitt en av de mest solgte norske barneklesmerkene. Klesdesigner Kristine Vikse startet MeMini fordi hun savnet fine barneklær til sine egne, små gutter. Historiefortellinger og eventyr fra Skandinaviske fortellere og kunstnere, som Astrid Lindgren, Torbjørn Egner, Elsa Beskow og Carl Larsson inspirerer til mye av designet. Med klær som er laget for at barn skal får lov til å være barn gir MeMini et løfte om å levere flott, norsk design kombinert med kvaliteter som tåler hverdagslig bruk. Produktene skal tåle gjentatte vask og barnets lek i hverdagen. Merkevaren etterstreber en bærekraftig, etisk og miljøvennlig produksjon.

Powered by Labrador CMS