Tone Skårdal Tobiasson (t.v.) og Ingun Grimstad Klepp

«Lettstelt» om riktig vask av klær

Boka «Lettstelt» lærer deg alt du trenger å vite om vask av klær. Den er skrevet av Ingun Grimstad Klepp og Tone S. Tobiasson og ble lansert i dag.

Publisert

- Mange av oss bruker vaskemaskinen som en «quick fix» for alt av misfarging og flekker på klær. Er det kommet tomatsaus på genseren? – i vaskemaskinen med den. Klok behandling av klær er ikke allmennkunnskap lenger, og det er mye feilinformasjon rundt omkring på internett. Og gammel kunnskap er ikke alltid best, heller ikke innen husarbeid. Klesvasken vår får store konsekvenser for miljøet fordi vi er så mange som vasker og bruker klær, og fordi vi vasker så ofte. Særlig klimaendringene og spredningen av mikroplast gjør at vaskevaner bør revurderes, skriver forfatterne i en pressemelding.

Lettstelt
Ingun Grimstad Klepp og
Tone Skårdal Tobiasson
ISBN: 9788274889804
Kr. 269,-

Dette vil den nye boka Lettstelt hjelpe oss med. Å lære vaske klær på en forsvarlig måte er ikke bare miljøvennlig, men også tidsbesparende for forbrukeren. Har man riktig kunnskap kan man vaske sjeldnere, og spare klærne, penger, tid og miljø.

Boken gir en lettlest og enkel innføring i hvordan. Man skal kunne lese seg opp dersom man er på vei til å flytte hjemmefra, eller vil bli flinkere til noe man har drevet med lenge. Boken kan også brukes som oppslagsverk dersom man har en flekk eller et annet vaske-problem, som man ikke vet hvordan man skal hanskes med.

Boka er skrevet med privat klesstell i tankene, men vil også være relevant for profesjoner med ansvar for andres klær.Om forfatterne:

 Seniorforsker Ingun Grimstad Klepp arbeider ved For­brukerforskningsinstituttet SIFO ved OsloMet. De siste 20 årene har hun vært landets ledende forsker på området, og er ofte å se i landets største aviser som vaske-ekspert. Hun har tidligere skrevet en bok om skittentøyets kulturhistorie. I nyere tid har Klepp blant annet arbeidet med internasjonale vaskevaner og hvordan disse kan forbedres.

 Tone Skårdal Tobiasson er redaktør for NICE Fashion, et nettbasert verktøy for miljøinformasjon for tekstilbransjen og forbrukere. Hun har vært sjefredaktør i motemagasin i mange år, og har oversatt og skrevet bøker som tangerer denne bokens tema. Sammen med Klepp har hun skrevet tre bøker med tema strikking, ull og garn, samt en rekke kronikker og populære artikler.

Powered by Labrador CMS