Second hand hos Lindex

Lindex fortsetter å fokusere på miljø og bærekraft. I samarbeid med Fretex vil utvalgte second hand-plagg til dame bli solgt i den nyeste Lindex-butikken på Byporten i Oslo.

De utvalgte second hand-plaggene vil inneholde favoritter fra både Lindex-kolleksjoner og designsamarbeid. I pilotprosjektet i Sverige har Lindex i tillegg også lansert et innsamlingsprogram for ytterklær til baby og barn der kundene kan sende inn plagg og motta en belønning. De innsamlede plaggene vil da i løpet av høsten bli solgt i noen få utvalgte Lindex-butikker i Sverige. Lindex har som mål å skape et enkelt, lekent og tilgjengelig konsept, og pilotprosjektet er utviklet som en del av Switching Gear-prosjektet med Circle Economy.

I tillegg til å tilby kundene nye typer tjenester, gir pilotprosjektet Lindex verdifull innsikt i hvordan man utvider forretningsmodellen, og hvordan moteselskapet kan utvikle sin design for å gi plaggene lengre levetid.

Egen avdeling for brukte klær i den nye Lindex-butikken i Oslo

- Klimaet venter ikke, og en av de viktigste tingene vi må gjøre for fremtiden, er å spare naturressurser ved å forlenge produktenes levetid. I dag tilbringer mengder av klær mesteparten av levetiden sin hengende i et skap uten å bli brukt. Hos Lindex ønsker vi å oppmuntre til og gjøre det enklere for våre kunder å være en del av endringen. Med second hand kan vi gi kundene våre muligheten til både å levere inn klær som ikke brukes lenger, og til å kjøpe plagg som har vært andres høyt skattede favoritter. Det er en sirkulær forretningsmodell som forlenger levetiden til klærne våre, og som gjør det totale tilbudet vårt enda bedre for å dekke kundenes behov, både i dag og i morgen. En vinn-vinn-situasjon for kunden og for klimaet, sier Anna-Karin Dahlberg, Head of Sustainability i Lindex.

Det å utforske sirkulære forretningsmodeller er en viktig del av Lindex' sirkulære endring, samtidig som det bidrar til at de når klimamålet sitt – å redusere CO2-utslippene i hele verdikjeden med 50 prosent innen 2030.

Powered by Labrador CMS