Mye nytt og spennende fra Close to My Heart

- Spring/Summer 22 av Close to My Heart er vel den mest utfordrende kolleksjonen jeg har laget, medgir Siv Katralen. - Men da jeg først kom i gang ble det enkelt, og jeg er veldig fornøyd med resultatet!

- Vi har lagt bak oss et år med mye alenetid, bodd i comfy-plagg, eventuelt en fin overdel over joggebuksa. Denne våren åpnet sakte men sikkert Norge opp igjen, og det eksploderte i både gatebildet og i butikkene som bugnet av varer etter lengre perioder stengt. Jeg tror vi neste sommer fortsatt vil ha mange nordmenn som ferierer i eget land, og det bærer kolleksjonen klart preg av.

Men jeg tror også vi vil ut å gjenskape den fantastiske følelsen av å endelig reise igjen!

- Vi dro til Villa Malla på fotoshoot for å få den rette stemning av ferie, varme, St Tropez og resort stemning, noe jeg syns vi fikk til. Det er kjoler med i de fleste grupper, men satser på et renere og mindre romantisk design enn for denne sommeren. De fleste grupper kan kombineres med strikk og t-shirts i matchende farger som gir et rent og ryddig uttrykk i butikk.

Kjoler er med i de fleste grupper, men er unngått det romantiske designet som har preget denne sommeren. Jeg har stor tro på Mirror dress, som har blitt dekorert med små speil og fine broderier. Effekten av Tye Dye gir den et røffere festivalpreg og ikke så romantisk uttrykk.

Apropos festival, jeg våger meg på litt 70´talls vibe, håndheklede statement plagg ses hos mange store brands, det er både lekkert og sensuelt.

Close to My Heart er sterke på linkvaliteter, og denne kolleksjonen er intet unntak.

Innkjøperne kan glede seg til vår store gruppe i tettvevd lin i fire farger, røffe overbroderte bluser i Cream pluss vår bestselger i striper som nå kommer i tre fargekombinasjoner. Strikk og T-shirts kommer i matchende farger som gjør kolleksjonen komplett.

Jeg følger ikke alltid de skandinaviske fargetrender, nettopp fordi det må være mangfold i dag for å skape sin egen plass i butikkene.

Fargene neste sommer er mye hvitt, pink og blåtoner, men jeg har dristet meg på en kul grønn farge jeg kaller for Pesto.

De mer nøytrale fargene som Taupe, Sand og Baby Pink er også med og gir et roligere farge bilde for de som ønsker det.

Just basic nytt konsept

- Jeg har samlet eksisterende og nye basic styles i et eget sortiment og vil tilby høyere mark-up for dem som vil satse innkjøp av basevarer fra Close to My Heart.

Kvalitetene er vi kjent for, farge paletten er nøytral og plaggene kan regnes for bærekraftig all den tid de har lang levetid.

Alle kunder vil nyte godt av stock service, men de som satser vil i tillegg få den høyere fortjenesten på forhåndsordre.

Early spring

- I 2019 bestemte jeg meg for ikke å ha store leveringer i november, tett opp mot jul og på feil budsjett for forhandlerne.

Den første vår levering kommer ut primo januar, i kvaliteter og farger som kan tas i bruk omgående. Etter jul har butikkene ryddet opp, hatt salg en periode og kan fint få plass til en ny sesong. Dette setter kundene enormt pris på!

Innsalget for ES22 gjennomførte vi i mai/juni, og presterte en klar økning i forhold til de to siste år, og med flere nye kunder å ta med videre.

Leveringen baserer seg på strikk i Kid Mohair og Merino, i tillegg gode base grupper. Spesielt fargene fikk vi mye ros for, og tryggheten som kjente kvaliteter gir.

Store deler av kolleksjonen lages i Nepal, utviklet under lock down også der.

De slutter aldri å imponere meg, men jeg har også en av de fineste fabrikkene til å produsere Close to My Heart, sier Siv Katralen.

MIE MIDWAY

I 2011 startet eventyret for Close to My Heart, med Mie skjerfet. Tusenvis av skjerf er produsert i en liten familiedrevet fabrikk i Kathmandu, og det vil vi fortsette med. Stor var gleden blant arbeiderne da et nytt skjerf kom i produksjon. Siden 2011 har våre forhandlere kjøpt og solgt Mie og Mie Grand, men nå er det kommet en ny størrelse, Mie Midway, altså midt imellom.

Det var min gode forhandler Siv som eier Suser i Sivet som var den store pådriveren for dette - det er bare nok et hyggelig bevis på at kundene skal man høre på, sier Siv Katralen.

PRE FALL

Det er alltid gøy å starte en ny sesong med Pre Fall. Herlige kommersielle jersey plagg er tatt imot med åpne armer, og det har flydd ut av butikkene! På tross av varmebølge i juni mange steder i landet har også de superlette og myke mohairplaggene fra Nepal solgt bra. Dette er en levering vi har innarbeidet over mange år, og en kolleksjon få kunder hopper over, sier Siv Katralen.

er

Powered by Labrador CMS