Bransjenytt

Fysisk og digitalt i København

Copenhagen Fashion Week i august blir en blanding av fysiske og digitale visninger.

- Selv om vi er overbevist om at digitale løsninger aldri kan erstatte den følelsesmessige og sensuelle opplevelsen av å se fysiske visninger, så blir denne utgaven av Copenhagen Fashion Week en kickoff for en ny æra for Københavns moteuke, der presentasjon og distribusjon av digitale visninger blir viktigere enn før. Vi ser fram mot å se hvordan dette kan fremme utviklingen av nytt kreativt materiale og skape nye relasjoner mellom redaktører, innkjøpere og forbrukere, sier Cecilie Thorsmark, leder for Copenhagen Fashion Week. (Habit)

Premium til Frankfurt

Messearrangøren Premium Group går sammen med Messe Frankfurt og flytter sine messer Premium og Seek til Frankfurt. Også messen Neonyt og konferansene Fashionsustain og Fashiontech flytter til Frankfurt.

Premiere for nye Frankfurt Fashion Week blir sommeren 2021.

Ambisjonen er ifølge en pressemelding «å skape et nytt ekosystem for messer, konferanser og visninger og event for moteindustrien og forbrukere».

Inditex stenger 1200 butikker

Det spanske konsernet Inditex, som står bak Zara, planlegger å stenge mellom 1000 og 1200 butikker i løpet av 2020 og 2021.

Nedleggelsene omfatter butikker som ifølge konsernet «har nådd slutten på sin produktive alder», spesielt konseptbutikker hvor omsetningen kan erstattes av nærliggende butikker. Selskapet har i dag rundt 7400 butikker.

Beslutningen om den omfattende avviklingen ble offentliggjort i forbindelse med fremleggelsen av delårsregnskap og en strategioppdatering for perioden 2020-2022.

Her slås det fast at butikkarealet skal økes med 2,5 prosent hvert år og at det skal åpnes rundt 150 nye butikker årlig. I samme perioden skal Inditex øke salgsflaten i en rekke butikker.

Årlig investeringssum vil ligge på rundt 900 millioner euro. Konsernet forventer en omsetningsøkning på mellom 4 og 6 prosent hvert år, og at netthandel vil utgjøre 25 prosent av salget i 2022. Inditex er hardt rammet av corona og fikk et underskudd på 409 millioner euro i første kvartal 2020.

Whyred stenger tre butikker

Det svenske merket Whyred har vært i rekonstruksjon siden i fjor. I denne prosessen ble det lagt ned seks butikker. Nå stenges ytterligere tre. Årsaken er, ifølge merket, at de orienterer seg mer i retning e-handel.

Pieszak investerer

Danske Pieszak har lagt fram årsregnskapet for 2019, som viser en økning i bruttofortjenesten fra 2018 på en million kroner, fra 6,3 til 7,3 millioner. Resultatet falt noe, men selskapet forklarer at dette kommer av betydelige investeringer i bæredyktig utvikling og posisjonering for fremtiden.

Powered by Labrador CMS