Aiaju med silkekolleksjon

Aiaju lanserer en kolleksjon med silkeklær, laget av et etisk fremstilt alternativ som i motsetning til den konvensjonelle silkeproduksjonen ikke skader silkeormene.

Publisert

Hittil har ikke Aiaju brukt silke i særlig grad fordi det ikke har vært mulig å finne en leverandør som lever opp til deres standarder for bærekraft og dyrevelferd. Det ha vært en lang søken etter en riktig måte å ta i bruk silke på, fordi det vil komplettere kolleksjonen av naturlige materialer, heter det i en pressemelding fra det danske merket.

Aiaju silke er utvunnet av stammefelleskaper i Assam, India. Silkeormene som brukes til å fremstille silken spiser bladene fra castorbønnen som gror naturlig i Assams skoger. Derfor kreves ingen kunstig vanning eller gjødsling. Silken samles først inn etter at silkeormene har forlatt sine pupper, og de blir derfor ikke skadet ved høstingen. Puppene er skjøre og må behandles må stor forsiktighet, men når de er spunnet, er den ferdige silken sterkere og tykkere enn vanlig silke. Det har mer struktur og er mer skinnende, med et tungt og naturlig preg som gjør den spesiell.

Kolleksjonen består av to skjorter, en nerdel, en skjortekjole og en bukse. Den selges i Aiajus egne butikker i København, Aarhus og Oslo, og hos utvalgte forhandlere.

Powered by Labrador CMS