Jimmy Westerheim i The Human Aspect
Jimmy Westerheim i The Human Aspect

Ashoka og Zalando bistår norske The Human Aspect

Gjennom Changemakers United-initiativet (CMU) med Ashoka og Zalando har 25 mentorer, 15 selskaper og 121 eksperter støttet mer enn 30 sosiale entreprenører som jobber med løsninger relatert til pandemien siden krisen startet. Blant disse er norske “The Human Aspect” som jobber for å bryte stigmaet rundt psykisk helse.

Publisert

Som en del av Zalandos tiltak mot koronaviruset mottok Ashoka over 1 million euro for å støtte frivillige organisasjoner som jobber med CMU-løsninger. Noe som gjorde det mulig å starte Changemakers United (CMU). Dette var et svar på pandemien, for å finne løsninger som bidrar til å hjelpe de som ble påvirket av koronaviruset og for å håndtere langsiktige konsekvenser som dette har påført samfunn og økonomi. Foruten økonomisk bistand, har Zalandos egne ansatte bistått via mentor- og pro-bono-kompetanse.

Norske The Human Aspect

I løpet av de siste 18 månedene har initiativet hjulpet til å finne løsninger fra mer enn 30 sosiale innovatører innen helsehjelp, beskyttelse av sårbare grupper og utdanningsmodeller. Blant disse er norske The Human Aspect, med grunnlegger og CEO Jimmy Westerheim i spissen. Den norske entreprenøren ønsker å bryte stigmaet rundt psykisk helse: – Sammen kan vi få til positive endringer som skal hjelpe europeiske land med å møte utfordringene etter koronaviruset knyttet til psykisk helse, sier han.

Jimmy intervjuer mennesker fra hele verden for å fange deres virkelige opplevelser. Alle forteller om sine egne utfordringer, hvordan de overvant dem og hva de lærte underveis. Biblioteket hans inneholder over 600 dyptgripende videointervjuer som når publikum i 180 land på flere online plattformer. Han samarbeider med skoler, helsepersonell og arbeidsgivere for å lære verdien av psykisk helse og personlig utvikling.

- Som utgangspunkt for mote i Europa ønsker vi å være en del av løsningen på den nåværende pandemien. Sammen med vår partner Ashoka var vi i stand til å støtte mer enn 30 sosiale entreprenører. I løpet av de siste månedene har vi investert i lokalsamfunn over hele Europa. Jeg er stolt over å se fremgangen i disse innovative løsningene på mange av de samfunnsmessige effektene av koronaviruset. Vi vil fortsette å støtte Changemakers United ettersom vi tror vi kan oppnå mye når gründerånd møter et samfunnsoppdrag, sier Kate Heiny, direktør for bærekraft og Corporate citizenship hos Zalando. - Det er alltid fantastisk å se hva som er mulig når sterke partnere kommer sammen, sier Marie Ringler, direktør Ashoka Europe. (Pressemelding)

Om Ashoka

Ashoka er det største globale nettverket av sosiale entreprenører som lager og implementerer ideer som endrer systemer og for å bekjempe samfunnsutfordringer. Organisasjonenes nettverk strekker seg i dag rundt 3800 Ashoka -stipendiater i mer enn 90 land over hele verden. Ashoka identifiserer og støtter verdens ledende sosiale entreprenører. Basert på 40 års erfaring, forener Ashoka seg for å skape en verden der alle leve et verdig liv, ha ferdigheter til å løse problemer og skape positive endringer til beste for alle.

Powered by Labrador CMS