Aurora kjøper Farmandstredet

Det nystartede kjøpesenterselskapet Aurora Eiendom kjøper Farmandstredet i Tønsberg for 1,8 milliarder kroner fra Steen & Strøm. Dermed har Aurora fem kjøpesentre i porteføljen til en totalverdi på 4,8 milliarder.

Publisert

Farmandstredet er den største shoppingdestinasjonen i Tønsberg og omegn. Senteret har de seneste årene gjennomgått flere oppgraderinger og utvidelser, og er en viktig attraksjon i regionen. Totalt består senteret av 85 butikker fordelt over 28 300 kvadratmeter butikkareal, og huser blant annet store aktører som Meny, H&M og Clas Ohlson, samt byens eneste Vinmonopol.

Dette melder Aurora Eiendom i en pressemelding.

– Farmandstredet er et smykke av et kjøpesenter. Lokalisert i hjertet av sommerbyen Tønsberg, har det i over tretti år vært en pulserende møteplass for folk i Vestfold og Telemark. Vi gleder oss til å være med på å skape morgendagens handleopplevelser i denne spennende regionen, sier styreleder Petter A. Stordalen i Aurora Eiendom.

Tidligere i juni kjøpte Aurora Eiendom fire kjøpesentre fra Steen & Strøm AS: Vinterbro Senter i Ås kommune utenfor Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik. De fire kjøpesentrene hadde en samlet omsetning på drøyt 3,2 milliarder kroner i fjor. Farmandstredet, Aurora Eiendoms nyeste tilskudd, omsatte for litt over 1,3 milliarder i 2020.

– Oppkjøpet av Farmandstredet er et viktig steg på veien mot å bli en av Norges ledende eiere av kjøpesentre. Farmandstredet, som alene har nesten fem millioner besøkende i året, er et perfekt tilskudd til vår voksende portefølje. Vi ser fram til å forvalte og videreutvikle Farmandstredet som et av Sørøst-Norges ledende kjøpesentre, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

Løseth er også administrerende direktør i Alti Forvaltning, som eies med 50 prosent av Aurora Eiendom. Alti forvalter kjøpesentre over hele landet, og skal også drifte og utvikle Auroras sentre. De fire første sentrene ble overtatt 1.juli. Overtagelsen av Farmandstredet er ventet å skje 8. juli.

Powered by Labrador CMS