Jens Poulsen er meget godt fornøyd med sine medarbeideres omstillingsvilje under koronakrisen, noe som ga konsernet rekordresultat.
Jens Poulsen er meget godt fornøyd med sine medarbeideres omstillingsvilje under koronakrisen, noe som ga konsernet rekordresultat.

Berg- og dalbane, men rekord-resultat for DK Company

2020 ble en gigantisk berg- og dalbanetur for DK Company. Tross en omsetningsnedgang på en halv milliard i forhold til budsjett, det nylig fremlagte regnskapet et rekordresultat på 335 millioner kroner før skatt.

Publisert

- I mars/april i fjor så krisen uoverskuelig ut, og siktbarheten var lik null. I mai ble vi begunstiget av at butikkene åpnet igjen, og vi fikk levert mesteparten av sommerkolleksjonen. De neste månedene ble det levert flott salg hos våre kunder, helt fram til ny nedstengning i desember. Aldri tidligere har vi opplevd en så stor variasjon av nedsmelting og oppblomstring, sier konsernsjef Jens Poulsen i en pressemelding.

Konsernet ble, som de fleste andre i bransjen, hardt rammet av koronapandemien. Både på grunn av uteblitte leveranser fra Østen og siden av nedstengninger hos kundene. Det ble trukket hardt i håndbrekket og lagt innsparingsplaner. Noe som tross krisen ga DK Company rekordresultat for 2020.

- Vi iverksatte en 30/30-plan hvor vi tok høyde for å miste 30 prosent av omsetningen og et mål om å redusere kostnadene med 30 prosent. Medarbeiderne støttet opp og gikk ned 20 prosent i lønn. Dessverre måtte vi si farvel til en rekke gode medarbeidere, sier Poulsen i pressemeldingen.

Innsparingene gjorde at medarbeiderne fikk tilbakebetalt lønnsnedgangen og rekordresultat på 335 millioner DKK før skatt, selv om omsetningen ble rundt en halv milliard lavere enn budsjettert, på 3,2 milliarder DKK.

- Det er i kriser at våre verdier om å skape vinn-vinn blir testet. I en presset situasjon har vi klart å skape konstruktive løsninger for både våre leverandører, kunder, medarbeidere og firmaet, sier Jens Poulsen, som er meget stolt av sine medarbeideres lojalitet, fleksibilitet og omstillingsvilje.

Som følge av rekordresultatet har alle de 2.200 medarbeiderne i DK Company fått 20 prosent av en månedslønn i bonus.

Poulsen beskriver 2020 som et av de mest lærerik og utfordrende år i konsernets historie,

- De store utfordringene vi har vi har møtt under koronakrisen har tvunget oss til å arbeide på nye måter. Vi står nå lettere og sterkere en før krisen, med en slankere balanse. Noe vi tar med oss videre, sier Poulsen, som tross fortsatt tøffe markedsforhold forventer at DK Company skal øke både topp- og bunnlinje i 2021.

Powered by Labrador CMS