Copyright BESTSELLER
Copyright BESTSELLER

Betaler tilbake korona-hjelp

Det danske motekonsernet Bestseller melder om bedre resultater enn fryktet i koronakrisen. Derfor betaler eier og administrerende direktør Anders Holch Povlsen 81 millioner av den statlige hjelpepakken tilbake til staten.

Bestseller solgte i fjor klær for 26 milliarder danske kroner i 55 land. Regnskapet for 2019/20 er nettopp avsluttet. Selv om tallene ikke er offentliggjort, avslører Holch Povlsen at konsernet unngår det minusresultatet de fryktet på grunn av korona. Og med et positivt resultat mener han det er riktig å betale tilbake en del av de statlige tilskuddene som ble gitt tidligere i år.

- Vi venter nå på vår endelige avslutning av regnskapet. Vi kan allerede se at vi har klart å unngå det første underskuddet i selskapets historie, som vi tidligere hadde ventet. Våre økonomiske resultater vil ikke se pene ut, men vi vil tjene penger, sier Anders Holch Povlsen.

- Dette ville ikke vært mulig uten alle våre partnere, våre utleiere og våre leverandører - og spesielt våre kolleger. De har alle spilt en avgjørende rolle i å hjelpe oss med å oppnå dette uventede resultatet."

- Vi har sett en vilje til å lykkes og en kampånd i hele selskapet. Det har vært en stor kollektiv innsats, hvor vi – som partner i mange detaljhandelsselskaper – har tilbudt vår økonomiske støtte, inkludert rabatter og markedsføringsbidrag – for å hjelpe våre kunder og partnere gjennom krisen.»

– Pandemien skaper fortsatt en ustabil situasjon, både i Danmark og internasjonalt, og vi må fortsette å tilpasse oss dette aktivt. Tilbake i mars reagerte vi raskt og prøvde å flittig planlegge for det verste, mens vi kjempet for det beste. I lys av dette er jeg glad for å bekrefte at Bestseller har klart å unngå sitt første underskudd. Dette betyr også at vi gradvis ser på rekruttering – både når det gjelder å ansette kolleger på nytt og identifisere nye kandidater. Det er også på grunnlag av dette at vi har betalt den danske regjeringen tilbake for støttepakken vi mottok, sier Anders Holch Povlsen. (Pressemelding/Tøj)

Anders Holch Povlsen
Anders Holch Povlsen
Powered by Labrador CMS