Dale og Eton med nordisk luksus

Dale of Norway lanserer eksklusivt samarbeid med den svenske skjortespesialisten Eton om swacket, en genser/jakke-hybrid.

To skandinaviske merkevarer med sterke røtter innen design og håndverk slår seg sammen for å definere, og skape, nordisk luksus. Det svenske luksusskjortemerket Eton og strikkespesialisten Dale of Norway har slått seg sammen for å skape en unik, strikket genser/jakkehybrid, mer kjent som en «swacket» (en kombinasjon av ordene «sweater» og «jacket»).

Nordisk luksus

Strikkeplagget, som kombinerer det beste fra begge merkevarer, er designet i Sverige og Norge, og strikket på Dale med ull fra dalasau-lammenes aller første klipp. Genser-jakken kombinerer skjortemakerens urbane eleganse med den rustikke sjarmen fra helnorsk, premium trikotasje.

Eton og Dale of Norway møttes i en felles besettelse for kvalitet. Resultatet kaller de nordisk luksus.

Design som varer

I tråd med Dales ekspertise er ulla både klippet og strikket i Norge. Spesialiserte strikkemaskiner reduserer materialsvinnet, noe som har stor effekt både på råvarebruk og transport. Den lette og varme ulla, strikket i et komplekst, ensfarget fiskebeinsmønster, vil bare bli mykere og penere ved bruk, i samsvar med begge merkevarers dedikasjon til å lage design som varer.

Med rene, skandinaviske linjer som rettesnor, samarbeidet Sebastian Dollinger, kreativ direktør for Eton, og Håkon Dyngeland Solem, kreativ direktør for Dale of Norway, om å designe denne moderne og samtidig tidløse genser-jakken.

Tykkere enn en vanlig skjorte, men tynnere enn en ytterjakke, er dette en såkalt ”layering piece”: et helårs lag-på-lag-plagg som kan brukes innendørs og utendørs, som ytter- eller mellomlagsplagg.

- Jeg er svært fornøyd med resultatet av vårt samarbeid. Med Dale of Norway føler jeg at vi har funnet et Eton i Norge. Men i stedet for skjorter i ypperste kvalitet, briljerer de og er best i klassen når det kommer til strikkeplagg. Vi har virkelig mye til felles. Sammen har vi skapt et design som er relevant overalt, hele året, som en utendørs jakke eller en ”layering piece”: Et klassisk, tidløst plagg som vil appellere til mange ulike mennesker. For meg er det selve definisjonen på god design, sier Sebastian Dollinger, kreativ direktør i Eton.

Verdenskjent skjortemerke

Raffinerte dress- og fritidsskjorter, eksklusive overskjorter, samt omfattende utvalg av tilbehør for menn, har medvirket til at Eton er internasjonalt anerkjent for sitt håndverk. Med kundekontaktpunkter i over 50 land, herunder i noen av verdens mest eksklusive kjøpesentre, og en nær global tilgjengelighet online, har merkevaren vokst til en internasjonal tilstedeværelse i løpet av dets nær hundreårige eksisens.

Premium strikkedesign

Dale of Norway, etablert i 1879, er med sine sterke røtter i norsk designtradisjon en internasjonalt ledende fornyer av premium strikkedesign. Dale er kjent for en parade av ikoniske plagg, som Setesdalsgenseren og Cortinagenseren, og ikke minst som leverandør av offisielle OL- og VM-gensere til det norske skilandslaget helt siden 1956. Merket har en sterkt standing internasjonalt og er å finne i de mest eksklusive skidestinasjoner, som Val d’Isère, Cortina og Squaw Valley.

- Jeg tok utdannelsen min i Italia og har lang fartstid i moteverdenen. For meg har Eton alltid stått ut som et ledende skjortemerke, sier Håkon Dyngeland Solem, kreativ direktør i Dale of Norway. - Sebastian Dollinger og jeg har en svært god forbindelse, vi er på den samme planeten, kan du si. Det var naturlig for oss begge å skape noe som tok våre merkevarer i en ny retning, samtidig som vi er tro mot våre tradisjoner og opphav. Dette er et statement piece. Sammen har vi skapt noe svært skandinavisk. Naturen er så viktig for oss her, og jeg tror du kan se det i robustheten i ulla. I kombinasjon med rene, klassiske og elegante linjer, gir dette ny, nordisk luksus.

Den eksklusive genserjakken lanseres nå i november, i et begrenset opplag, i Etons butikker, i de respektive nettbutikkene etonshirts.com og daleofnorway.com, samt gjennom utvalgte forhandlere.

Eton x Dale of Norway swacket

En unik genser-jakke som kombinerer Etons eleganse og Dales premium strikkekvaliteter.

• Et Eton x Dale of Norway samarbeid

• Historie, arv og dedikasjon for kvalitet x 2

• Norsk lammeull fra frittgående sauer

• Strikket i Norge på maskiner som minimerer materialsvinn

• Lett og mykt Heron-garn med et rustikt uttrykk

• Plagget har gjennomgått en anti-krympe prosess

• Ulla er behandlet med naturlige salter

• Laget for å vare. Plagget blir bare mykere ved bruk

c

Powered by Labrador CMS