Dovre/JBS hos AB Osen

Bjørn Osen og Michael Fredriksen i AB Osen AS er ny agent for Dovre/JBS i Norge på Øst-, Sør- og Vestlandet. Thomas Hagen vil fortsatt være agent for merkene i nord.

Publisert

Agenturet omfatter alle merkene som ligger under JBS Textile Group, men med hovedfokus på Dovre.

- Vi gleder oss til å ta fatt. Etter at ha pratet med en del kunder har vi fått bekreftet hvor sterk merkevare spesielt Dovre er i Norge, og det er vi stolte av at bli en del av. Dette vil være et godt tilskudd som passer godt sammen med våre andre merker. sier Michael Fredriksen og Bjørn Osen.

Agenturet omfatter både dame- og herreundertøy, men det er herrekolleksjonen som står desidert sterkest i Norge.

Osen og Fredriksen har fra før merkene Solid, Alberto, Milestone, Desoto og Bruun & Stengade. Med Dovre/JBS i tillegg vil de ansette en ny medarbeider på back office og kundeservice for å få frigjort mer av sin egen tid til salgsarbeid. I tillegg vil Grethe Jørgensen fortsatt være en del av JBS kundeservice i Norge som før.

Under innkjøpsdagene i februar har Osen og Fredriksen leid et eget rom i ved siden av sitt ordinære showrom i 5. etasje på Fornebu for å få vist fram Dovre/JBS i sin fulle bredde.

Miljøsertifisert bambus

JBS har en rekke kvalitetsprodukter i ull og bomull og legger stor vekt på bærekraft og miljø i alle ledd. En stadig større del av kolleksjonene inneholder økologisk bomull. Og som den første leverandøren i verden kan JBS nå presentere en undertøyserie i bambusviskose hvor ikke bare råvarene, men hele forsyningskjeden er FSC-sertifisert.

Normalt forbinder man FSC-merking med bæredyktig skogdrift og tre til eksempelvis papir- og møbelproduksjon. Men JBS har klart å få en undertøyserie i bambusviskose FSC-sertifisert. Det omfatter hele prosessen, fra bambusplantasjen og utvinning av viskose, til spinning, strikk og ferdig produksjon av undertøyet. Noe Rasmus Stærk Just, CSR-koordinator hos JBS, stolt slår fast vil ha stor betydning:

- FSC-sertifiseringen gir oss en garanti for at bambusen kommer fra en plantasje hvor det ikke hogges mer bambus enn det plantasjen selv kan klare å reprodusere. I tillegg er vi sikre på at dyr og planteliv blir beskyttet, og at det er ordentlige forhold for dem som jobber i plantasjen. Vi kan med ro i magen fortelle at vår bambus er dyrket ansvarlig, og det er vi stolte av.

JBS har i tett samarbeid med FSC Danmark arbeidet grundig med alle ledd i forsyningskjeden for å sikre at hele kjeden er FSC-sertifisert, inkludert all produksjon og energibruk, og JBS selv.

Bambusundertøyet fra JBS inneholder en blanding av bambusviskose, økologisk bomull og elastan.

- Vi mener vi har funnet fram til det helt riktige bæredyktige undertøy. De myke fibrene i bambusviskose gir undertøyet en mykhet og komfort utenom det vanlige. Når man kombinerer det med lang holdbarhet og en bæredyktig produksjon, har man kommet riktig langt, slutter Rasmus Stærk Just.

Powered by Labrador CMS