Liv Smedsrud foran butikken sammen med sin medarbeider Bergljot Måren Stene
Liv Smedsrud foran butikken sammen med sin medarbeider Bergljot Måren Stene

Et samlingspunkt på Tingvoll blir borte

- Butikken er 75 år og selv er jeg 70, så nå får det være nok!

Publisert

Liv Smedsrud i A. Haugen AS på Tingvoll kan se tilbake på et langt, begivenhetsrikt og morsomt liv i tekstilbransjen. Hun vokste opp i og med foreldrenes butikk og var tidlig med i den daglige driften. 16 år gammel var hun med på sin første motemesse, og for noen år siden kunne hun markere at hun deltok på sin innkjøpsmesse nummer 100! Ikke mange som kan vise til noe lignende.

Liv Smedsrud har hatt et stort utvalg av dame- og herreklær på Tingvoll
Liv Smedsrud har hatt et stort utvalg av dame- og herreklær på Tingvoll

I tillegg til forretningen på Tingvoll drev faren bilforretning, og Haugen hadde også en klesbutikk i Sunndalsøra i mange år. Liv drev denne butikken før hun flyttet hjem og overtok etter foreldrene å Tingvoll. Her har hun hatt en stor kundekrets, både blant de fastboende, men også fra de mange hytteeierne i kommunen, og et stort omland. Noe som har påvirket vareutvalget.

- Vi har både dame- og herreklær, og på en plass som Tingvoll må vi ha mye varer, noe for alle, slik at vi kan kle dem opp fra topp til tå, sier hun.

- De beste opplevelsene?

- Det er så mange fine opplevelser, fordi jeg har møtt så mange hyggelige folk, både leverandører og kunder. Det har alltid vært koselig å reise på messer og treffe gode kolleger og selgere. Og jeg har hatt svært mange gode, trofaste kunder som jeg er blitt godt kjent med. Det har også vært svært givende å være Texcon-medlem, det har vi vært siden 1972. Her har jeg lært mye, og fått mange gode råd fra andre medlemmer.

- De største endringene?

- Det er mye høyere tempo i dag, mange flere kolleksjoner i året. Netthandelen har forandret mye. Det gjør at vi i de tradisjonelle butikkene mister mye av de yngre kundene.

Nå har tiden kommet til at hun må lukke dørene. Det har ikke vært mulig å få tak i noen som kan drive den videre, så utover høsten vil hun selge ut varebeholdningen og avvikle, trolig ved årsskiftet. Endelig dato er ikke bestemt. – Men om det er noen som finner ut at de vil overta når de leser dette, er de hjertelig velkommen til å ta kontakt, sier hun.

- Hva kommer du til å savne mest når du lukker døra for siste gang!

- Å kunne åpne den igjen! Etter så mange år kommer jeg til å savne alle de trofaste, hyggelige kundene mine.

Powered by Labrador CMS