Kar Traa er ett av merkene i Active Brands portefølje
Kar Traa er ett av merkene i Active Brands portefølje

Fra Nike til Active Brands

Christophe Merkel er ny administrerende direktør i Active Brands. Han kommer fra rollen som Vice President and General Manager i Nike.

Publisert

Active Brands har siden etableringen i 2010 opplevd en enorm vekst og har i dag store merkevarer innenfor sportsbransjen, inkludert Kari Traa Kari Traa, Johaug, Dæhli, Bula, Åsnes og Sweet Protection, i stallen.

Christophe Merkel
Christophe Merkel

Nylig ble fransk-tyske Christophe Merkel hentet inn som ny administrerende direktør, en rolle han overtar etter Espen Krogstad. Merkel tok formelt over sjefsstolen 1. mars 2021.

Erfaring fra Asia og Europa

Den nye direktøren har tilbrakt det siste tiåret i Nike-systemet, der han har ledet selskapets vekst i land som Japan, Polen og Tyrkia. Den siste rollen han hadde var som Vice President og General Manager for Nike EMEA North (Frankrike, Benelux og Norden).

Merkel kommer dermed til Active Brands med variert og internasjonal erfaring, blant annet med å lede større organisasjoner, ha operasjonelt ansvar i en rekke ulike markeder og kulturer, samt lede digital utvikling hos en av verdens største merkevarer i sportsbransjen.

– Jeg har alltid vært imponert over Active Brands utvikling og deres evne til å holde stødig kurs, selv i turbulente perioder. Jeg ser spesielt frem til å utforske enda flere måter å bygge tette relasjoner til forbrukerne på, gjennom for eksempel netthandel og bruk av ny teknologi, sier han.

Mer fokus på internasjonale markeder

Hans forgjenger, Espen Krogstad, går av etter åtte år som administrerende direktør. Krogstad har ledet selskapet fra å ha et solid fotfeste i det norske markedet til å oppleve jevn vekst i Norden generelt, gå gjennom flere runder med oppkjøp og etablere seg i Europa og Nord-Amerika. I dag skjer majoriteten av totalsalget (51,3 %) utenfor Norge.

– 2021 kommer til å bli et veldig godt år for selskapet, og det føltes som et riktig tidspunkt å gi ansvaret til noen andre. Denne overgangen har vært planlagt en god stund og jeg er veldig glad for at Christophe kommer inn som ny administrerende direktør. Jeg gleder meg til å se hvordan han vil bruke sin imponerende og varierte erfaring, sier Espen Krogstad.

Fokuset fremover blir å akselerere den internasjonale veksten for kjerne-merkevarene, samt videreutvikle selskapets digitale kanaler.

Investeringsfondet FSN Capital er majoritetseier i Active Brands. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS