DAY BIRGER et MIKKELSEN relanserer:

“It’s a new DAY”

Da Danmark stengte ned i 2020, overtok Christina Exsteen som ny kreativ direktør for DAY BIRGER et MIKKELSEN.

Publisert

Det var ikke en beslutning basert på fornuft; det var magefølelsen som ledet henne. Det var en kjærlighetserklæring for et merke som fortjente en revitalisering og en relansering. Så når verden åpner seg igjen, er designeren klar med sitt bud på fremtidens mote.

Christina Exsteen
Christina Exsteen

- Jeg er ferdig med å designe klær for et kvinneideal ingen kan leve opp til, sier Christina Exsteen, som allerede med sin første kolleksjon demonstrerer sin knivskarpe følelse av hvordan klassiske garderobebehov ikke bare oppdateres, men også gjøres brukbare og aktuelle.

- Det er ikke fornuftig å lage klær som skremmer kvinner bort eller får oss til å føle oss feil i kroppen vår. Nye DAY må feire hverdagen. Det er i hverdagen vi må rette ut ryggen, smile med øynene, føle oss sterke og ikke minst sexy.

Åpner 2021 med relansering

- Da jeg ble spurt om jeg ønsket å hjelpe til med å relansere DAY, var jeg ikke i tvil, sier Christina Exsteen, som gleder seg til å vise AW21-kolleksjonen i løpet av moteuken i februar. - Da jeg var ung, var DAY et av merkene som åpnet øynene mine for design og viste meg at det var den veien jeg skulle gå. Det var klær med forseggjort design som også var innen rekkevidde økonomisk. Jeg har en kjærlighet til DAYs fremtidige liv; For meg har DAY vært et av Danmarks mest innflytelsesrike merkevarer, og det fortjener å være det igjen.

Christina Exsteen er kjent som en av dansk motes største talenter. Hun vet hvordan man kan kombinere håndverk og kreativ nøyaktighet med en skarp kommersiell og funksjonell sans.

- Da jeg sluttet å jobbe som kreativ direktør i By Malene Birger, var jeg ikke overbevist om at jeg ville være ansvarlig for et motehus igjen, minnes designeren, som brukte sin pause fra bransjen for å definere verdiene som var sentrale for henne i eget arbeid med mote. Det handlet om integritet, funksjonalitet og et ønske om at hvert eneste plagg i en kolleksjon skulle dekke et behov.

- Kolleksjonen er en kuratert samling for den moderne kvinnens fremtidige favoritter i myk ull, kanvas, skinn og lakk. Kontrasten til dette er feminine og lette silhuetter som tjener som en hyllest til det ukompliserte livet. Det blir en helt ny DAY - og en sårt tiltrengt ny start.

Powered by Labrador CMS