KappAhl investerer tungt i digital transformasjon. Forretningssystemet skal bli ledende i motebransjen, sier toppsjef Elisabeth Peregi.
KappAhl investerer tungt i digital transformasjon. Forretningssystemet skal bli ledende i motebransjen, sier toppsjef Elisabeth Peregi.

KappAhl investerer 200 millioner i digital transformasjon

KappAhl investerer SEK 200 millioner i en omfattende digital transformasjon.

Publisert

Med plattform fra Microsoft 365 Dynamics og Azure skal motekjeden legge grunnlag for fremtidsrettet kundeopplevelse i både fysiske og digitale kanaler.

– I løpet av noen år vil vårt forretningssystem være i toppsjiktet i bransjen, noe som vil bidra til å skape inspirerende kundeopplevelser hver dag, sier KappAhls toppsjef Elisabeth Peregi.

Et aspekt ved KappAhls nye merkestrategi er en ambisjon om å bli en enda mer verdibasert merkevare. Et element i den prosessen de kommende årene er å investere tungt i IT-systemene og forretningsstøtte gjennom en digital oppgradering. Målet er å forbedre kundeopplevlsen og strømlinjeforme driften gjennom mer kundesentrert forretningsstøtte og smidigere forretningsutvikling.

– Investeringene vi gjør er direkte koblet til vår forretningsplan og vil spille en viktig rolle i totalopplevelsen av KappAhl, sier Peregi.

– Vi vil være sterkt rustet til å møte kundenes nye kjøpsatferd i alle våre kanaler, og for vekst utenfor dagens virksomhet, legger hun til.

Forlenger samarbeid

Som del av investeringen forlenger KappAhl sitt partnerskap med Microsoft og endrer IT-infrastrukturen fra grunnen av med Microsoft Dynamics 365 og Azure som base.

CIO Johanna Nordholm skal ansette 20 nye medarbeidere.
CIO Johanna Nordholm skal ansette 20 nye medarbeidere.

KappAhl vil få et moderne, skybasert forretningssystem med integrert checkout og betalingsløsning både for fysiske butikker og nettbutikk. Oppgraderingen omfatter også IT-løsninger som hjelper motekjeden mot en moderne, fleksibel forretningsmodell.

CIO Johanna Nordholm kommenterer:

– Moderne verktøyer og prosesser legger grunnlag for KappAhls forretningsutvikling. Vi styrker vår IT-avdeling og ansetter 20 personer: Utviklere, systemarkitekter og prosjektledere med fokus på å koble IT- og forretningsoperasjoner sammen. Det kommer til å bli en fantastisk reise å være med på.

Powered by Labrador CMS