Henning Hexeberg er ikke i tvil om at han
Henning Hexeberg er ikke i tvil om at han "in the right place" på Fornebu

- Motebransjen må stå samlet!

- Det har aldri vært viktigere for motebransjen å stå samlet og samarbeide enn nå. Sammen står vi sterkere. Og slik situasjonen er i dag, er jeg ikke i tvil om at Fornebu vil være det beste stedet å samles på.

Publisert

Det sier Henning Hexeberg, styremedlem i Norwegian Fashion Center.

- Min drøm er å sette en tykk strek over gamle holdninger og gammel motstand og samle både tekstil- og skobransjen på ett sted! Det beste som kan skje, er at hele Moteforum kommer hit fra 1. januar 2022, og at huseier på Fornebu slipper de eksisterende leietakerne som ønsker seg ut avtalen, slik at vi kan arrangere en stor, samlet og samlende messe i februar 2022. Videre håper jeg at de som i dag utgjør Skohuset på Helsfyr, flytter hit når deres leiekontrakt går ut i 20023.

Han er som alltid engasjert og frittalende, han gløder og brenner for saker han er opptatt av. Så glødende at han av og til fyrer opp dem som ikke er enige med ham. Men det lever han godt med. Det er engasjementet, og drømmen om en samlet bransje som er viktigst.

Som styremedlem i Norwegian Fashion Center på Fornebu, der han er engasjert i datteren Viktorias firma Mission Brands, jobber han utrettelig med å overbevise andre aktører i bransjen om at Fornebu er stedet de bør flytte til og satse på.

- De fleste leverandørene i motebransjen er små firmaer som naturlig nok er mest opptatt av seg og sitt. Det forstår jeg. Men vi er nødt til å bli flinkere til å samarbeide og stå sammen. Og vi må, som alle andre næringsdrivende, lytte til kundene og sørge for å tilpasse oss deres ønsker og behov. Et stort irritasjonsmoment for dem er at leverandørene ligger så spredt at de må bruke altfor mye tid og penger i taxi når de er på innkjøp. Det beste vi kan gjøre da, er å lytte til dem og samle oss, så mange som mulig, slik at de kan få gjort flere innkjøp på samme sted.

- Dette gjelder både sko og tekstil, for bransjeglidningen gjør at vi får stadig flere felles kunder. Og på Fornebu har vi en fleksibel og løsningsorientert huseier som er innstilt på å bidra til at vi utvikler bransjen videre.

Han irriterer seg over det han mener er for mye treghet hos mange aktører: - De kan da ikke sitte og vente på å handle helt til leiekontrakten går ut, slik at de ikke har noen valgmuligheter! Om kontrakten går ut om to år, må man starte med å gi seg selv mulighetsrom i dag, slik at man har alternativer og tid nok til å etablere seg på nytt.

Hexeberg er mest kjent som leder og frontfigur for Timberland i Skandinavia, et merke og en livsstil som varte i 24 år. Etter at han solgte tilbake virksomheten til eierselskapet VF Corporation i 2016 har han vært «frikar», konsulent og engasjert medspiller på mange arenaer: I datterens firma, hvor han både fører regnskap, er altmulig-mann og i tillegg har lager i en etasje i boligen i Vollen. Som konsulent, som styremedlem i Norwegian Fashion Center og ikke minst som en meget aktiv ressursperson i ulike former for sosialt arbeid.

Les mer om Hexeberg i papirutgaven av Tekstilforum!

Powered by Labrador CMS