Nordisk bransjenytt

PWT rekonstruerer

Danske PWT-Group stanser alle betalinger og søker konkursbeskyttelse i et forsøk på å rekonstruere selskapet.

PWT Group står bak merker som Bison, Lindbergh og Junk de Luxe, i tillegg til kjedene Wagner og Tøjeksperten. Selskapet har rundt 700 medarbeidere og omsatte for 873 millioner DKK siste regnskapsår. Etter en tung periode med underskudd hadde de et godt år med markant økning i omsetning og inntjening i fjor og starten av 2020, men så kom corona-pandemien og ødela alt.

Boozt.com varsler underskudd

Den dansk-svenske netthandelen Boozt.com varsler et justert underskudd på driftsresultatet på mellom 57 og 63 millioner svenske kroner i første kvartal 2020.

Det skjer etter en ekstraordinær nedskrivning på 58 millioner av vår- og sommerkolleksjonen for 2019 og deler av høst- og vinterkolleksjonen for 2019. Fordi selskapet venter te fall i etterspørselen vil de satse på å selge sesongvarer og legge de nedskrevne varene på moteportalens outletside.

Ecco-fabrikk i Danmark

For å komme tettere på markedet og kunne agere hurtigere overfor forbrukerne satser Ecco-konsernet på en ny fabrikk i Danmark.

Det dreier seg m en testfabrikk i Bredebro i Sønder-Jylland. Den har fått navnet «Factory 2025» og skal gjøre skoproduksjon med automatisert og utvikle teknologi som også skal bruke si konsernets andre fabrikker. Ecco har i dag produksjon i egne fabrikker i Kina, Portugal, Slovakia, Indonesia, Thailand og Vietnam.

MQ konkurs

Den svenske kjeden MQ har slitt lenge. Coronapandemien ble for mye, og forrige uke begjærte styret konkurs.

Powered by Labrador CMS