Resirkulerbar regnjakke fra Helly Hansen

Med nytenking som hovedfokus fortsetter Helly Hansen å utforske nye muligheter for å ta bransjen videre. Derfor utvides vår/sommer 2021 Mono Material-kolleksjon med et nytt design som er 100 prosent resirkulerbart, vanntett og pustende.

Publisert

Først lansert i høst/vinter 2020 kolleksjonen, ble Mono Material designet med tanke på klesplaggets livstid. Hvert produkt blir laget av 100% polyester, noe som gjør plaggene til et bedre alternativ med tanke på klima der målet er å resirkulere og gjenbruke tekstiler. Når tekstiler resirkuleres til nye materialer, opprettholder mono-materialer en høyere kvalitet enn hva blandet fiber gjør. Det betyr at plaggene i singulært material er fleksible, lettere å ta vare på, gir lang holdbarhet og god beskyttelse.

Når hele 73% av klær i verden enten ender på søppeldyngen eller blir forbrent når plaggets levetid er over, blir kun 1% av tekstiler resirkulert til nye klesplagg. Derfor håper Helly Hansen å være med på å lede veien for en bedre fremtid ved å redusere klimautslipp gjennom sirkulær gjenvinning.

- Vi er glade for å virkelig være i spissen når det kommer til resirkulering av tekstiler med vår Mono Material-kolleksjon, sier Rebecca Johansson, FoU og bærekraftssjef i Helly Hansen.

- Men vi vet at løsningen for å redusere klimautslippene skapt av klesindustrien er vanskelig og det er ikke noe vi klarer alene. Derfor vil vi jobbe sammen med nøkkelpersoner i hele verdikjeden, og alle i klesindustrien må jobbe for et felles mål for å gjøre sirkulær gjenvinning til virkelighet. Selv om det er mye arbeid som enda gjenstår og infrastrukturen ennå er under utvikling, vil vi fortsette å gjøre vår del for å redusere avfall og bidra for en bedre fremtid.

I Mono Material-kolleksjonen som blir lansert våren/sommeren 2021 kommer den nye Mono Material Regnfrakken som blir tilgjengelig for både menn og kvinner, og Mono Material Regnjakke. Regnfrakken har også ryggventilasjon og justerbare knapper. I tillegg er jakken utstyrt med en hette som kan pakkes inn.

Begge plaggene er laget med HELLY TECH® noe som gjør dem vanntett, gir et pustende stoff og PFC-fri slitesterk vannavvisende behandling for å holde deg tørr og varm på de ekstra tøffe uværsdagene.

-Vi har lagt mange tanker i hvordan vi skal fortsette å flytte grensene for industrien ved hjelp av nyskapende design og moderne teknologi, sier Kristoffer Ulriksen, kategori direktør for Urban i Helly Hansen. -Med Mono Material, er vi glade for å ta et stort og viktig skritt fremover for å støtte en sirkulær økonomi, samtidig som vi leverer høykvalitets allværsbeskyttende utstyr akkurat slik forbrukeren forventer. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS