Smått & godt om motebransjen

Nytt om navn, resultater og hendelser i motebransjen.

Publisert
Åge Norem
Åge Norem

Fra B.young til CNS Group

Åge Norem har begynt i ny jobb i CNS Group, hvor han skal bygge opp merkene Pep og Desires. Marius Krossen tar over som country manager i b.young etter Norem. Krossen hadde mange år bak seg i Marc Lauge før han begynte i DK Company med Pulz i fjor.

Bedring i Bertoni

Med nye eiere, frisk kapital og kostnadsreduksjoner snur danske Bertoni minus til pluss i 2017-regnskapet. Men er ikke fornøyd med verken omsetning eller driftsresultat.

Årsrapporten viser en svekket bruttofortjeneste fra 19 til 15 millioner DKK og et driftsresultat på minus 5,7 millioner. Men eierskiftet i september i fjor og kapitaltilførsel fra de nye eierne gjør at årsresultatet ble 3,2 millioner, mot minus 9,6 millioner året før.

Kapitaltilførselen og nye kredittrammer har gjort at selskapet er tilført likvide midler for 15 millioner DKK, samtidig som en langsiktig gjeld er redusert med rundt 7 millioner. En rekke kostnadsbesparende tiltak og effektivisering på mange hold, sammen med økt satsing på eksport, gjør at ledelsen forventer et positivt driftsresultat i 2018. (Tøj)

Har snudd Gina Tricot

Ett år etter at han tiltrådte kan administrerende direktør Magnus Månsson konstatere at selskapet har lykkes i sin snuoperasjon. Etter en sterk vekstperiode tapte selskapet både fart og lønnsomhet. Etter at Månsson begynte i mai i fjor har kjeden vørt gjennom en rekke endringer: i måten å jobbe på, i organisasjonen, hvordan butikkene ser ut, netthandel, leveranser og servicenivå. Og Månsson er fornøyd med resultatene.

Svensk butikkdød

Den svenske arbeidsgiverorganisasjonen Svensk Handel spår at antall svenske detaljhandelsbbutikker blir redusert med nær 20 prosent, fra 57000 til 46000, i løpet av de neste sju årene.

Dagligvarehandelen får det tøffest, men også andre bransjer, spesielt sko og klær, vil slite. Årsakene er økt digitalisering, den raske veksten i netthandel og endring i folks handlevaner. Svensk Handel kom med den første rapporten om «Det stora detaljhandelsskiftet» for ett år siden. Siden den gang har den digitale utviklingen gått mye raskere enn ventet, slik at spådommene for handelsnæringen er langt dystrere i dag

Claire Group øker

Danske Claire Group fortsetter veksten med en tresifret prosentøkning i årsresultatet for 2017. Etter en snuoperasjon i 2014 har Claire Group hatt fremgang, og 2017 var et meget godt år for selskapet. Bruttofortjenesten i 2017 var på 37,3 millioner DKK. Resultat før skatt ble 6,8 millioner, mot 2,9 millioner i 2016. Et årsresultat på 7 millioner er 123 prosent økning fra forrige år.

& Other Stories til Oslo

Den svenske kjeden & Other Stories åpner butikk i Valkyriegata i Oslo til høsten. Endelig dato er ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS