Bransjenytt

To nye H&M Home konseptbutikker i Norge
To nye H&M Home konseptbutikker i Norge

To nye H&M Home

Torsdag åpnet nye H&M Home konseptbutikk i Trondheim, og fredag neste uke åpner den neste i Bogstadveien i Oslo.

H&M Home har etablert seg som viktig merkevare i interiørverdenen. Med en innbydende og moderne butikk i Trondheim skal H&M tilby et nytt nivå av kundeservice. Butikken skal ha et komplett sortiment med utvalgte produkter fra andre merkevarer.

Butikken har et område for samarbeid og arrangementer som vil være i stadig endring og by på inspirasjon til kundene. For å gi produktene et personlig preg tilbys monogramtjenester.

Det er også mulig å bestille hjemlevering. Floristen Bunchery selger friske blomster etter sesong.

Eierskifte i Masai

Kapitalfondet Silverfleet går ut som eier av det danskemoteselskapet Masai Clothing Company. Som ny eier kommer britiske Arcmont Asset Management.

Den nye eieren har lånt penger til Silverfleets danske moteinvestering og får nå Masai-aksjene som betaler, ifølge Børsen.

Masai hadde god utvikling etter at Silverfleet kom inn med en ambisiøs vekstplan i 2015. Det siste årsregnskapet, for 2018/2019, viste fallende omsetning og inntjening, og selskapet er i tillegg hardt rammet av corona-krisen. Et datterselskap som eide 23 butikker i Norge og Sverige ble slått konkurs for noen uker siden.

Dette påvirker ikke engrossalget i Norge, som har hatt en meget god utvikling i en årrekke med Jan Fløtre og Anne Grete Eide som agenter. 1. april overtok Diana Obst i D Agency agenturet etter at Fløtre og Eide valgte å pensjonere seg. De bistår Obst i en overgangsfase.

& Other Stories i Valkyrien

Den HM-eide kjeden & Other Stories åpner sin første butikk i Norge, i Valkyrien på Majorstua i Oslo 22. mai. Den vil gå over to etasjer i to bygninger som ligger ved siden av hverandre, og vil også omfatte en liten bakgård. I sortimentet inngår kjedens ready-to-wear-kolleksjoner som også omfatter tilbehør, vesker, smykker, sko og skjønnhetsprodukter. Kjeden har hatt norsk nettbutikk siden 2019.

Next Trend digitalt

Trendbyrået Colour House har vanligvis sitt trendseminar «Next Trend» over tre dager i juni i København, Gøteborg og Stockholm. PÅ grunn av corona-pandemien er de fysiske seminarene avlyst. I stedet blir det tre livesendinger om trendene for høst/vinter 21/22. Dato for sendingene er 26. mai, 16. juni og 11. august.

Trendeksperter fra de tre trendbyråene Fashion Snoops, d.cipherf og Scout går gjennom de viktigste trendene for sesongen.

Powered by Labrador CMS