Hege Nilsen
Hege Nilsen

Tommel opp etter miljøtilsyn

Miljødirektoratet har gjennomført tilsyn hos Stormberg. Nå er resultatet av tilsynet offentlig og viser at direktoratet ikke fant avvik som må følges opp eller utbedres.

Publisert

I tilsynet ble fire Stormberg-produkter plukket ut til kontroll, og ble vurdert opp mot flere lover og forskrifter som blant annet omhandler bruk av helse- og miljøfarlige kjemikalier.

- I Stormberg har vi strenge krav til kjemikaliebruk, og vi har gjennom mange år jobbet systematisk med våre leverandører på dette området. Vi ønsker alle å ha trygge produkter på markedet, sier daglig leder Hege Nilsen i Stormberg.

I 2020 fant direktoratet avvik i 85 prosent av produkt-tilsynene, og 41 prosent av disse ble kategorisert som alvorlige. Kontroll med sports- og fritidsprodukter er et prioritert område, siden etterspørselen etter slike produkter er stor. Miljødirektoratet har varslet at de vil intensivere tilsynsvirksomheten fremover, og særlig kontrollen med netthandel.

- Som en ledende produsent, selger og netthandelsaktør er vi glade for at Miljødirektoratet følger med og prioriterer tilsyn, sier Nilsen.

De fire produktene som var omfattet av dette tilsynet var to skalljakker og to lykter. I tillegg ble Stormbergs system for internkontroll undersøkt. Miljødirektoratet sier at kontrollen av de fire produktene ikke gir en fullstendig tilstandsvurdering av selskapet sitt miljøarbeid eller miljøstatus.

Powered by Labrador CMS